StoryEditor
Rukomettučepski zet

Direktor ženske rukometne reprezentacije Ivica Udovičić: Hotel smo rezervirali do kraja prvoga kruga i cure su to ‘prokljuvile‘

Piše Mladen Bagić
23. prosinca 2020. - 13:09
Jonathan Nackstrand/AFP

Tea Pijević, rođena Makarka, odrasla u Pločama, jedna od hrvatskih rukometnih heroina, nije naša jedina poveznica. Ivica Udovičić, direktor hrvatskih reprezentacija, tučepski je zet, i sav odmor je uglavnom provodio na makarskoj rivi. Ni sam ne zna koliko je medalja s muškom reprezentacijom slavio, evo ga sada s prvom u društvu djevojaka.

Europsko sportsko čudo, tako slovi hrvatsko 3. mjesto na EP-u, u nedjelju završenom u zemlji Andersenovih bajki, pobjedom nad nadobudnim domaćima curama (25:19), u predigri finala Norveška-Francuska (22:20).

Gilja je, kako ga zovu, s djevojkama skoro mjesec dana. Blažen među ženama, ali tako mu je i kod kuće. I potvrđuje nam netom nakon utakmice, ne nije bajka, treći smo!

- Fascinantno, jednostavno nemam riječi za ovo što su djevojke napravile. Velika je ovo stvar za hrvatski sport, posebice rukomet. Ovih mjesec dana, što priprema, što turnira u Danskoj, dodatno je zbližilo cure, koje su inače super osobe, različiti karakteri, ali s toliko pozitivne energije da to impresionira. Čujte, nitko nije planirao toliko ostati u Danskoj, i hotel nam je bio rezerviran do kraja prvog kruga, to su cure "prokljuvile“ na recepciji. Valjda je i to dodalo još malo dišpeta... I stožer je činio čuda u svakom pogledu.

COVID uvjeti

- Živjeli smo u strogim Covid uvjetima, nigdje niste mogli, zaključani što se kaže 24 sata. Pravi Big brother smo živjeli, evo preživjeli, i eto nas sretni idemo doma.

Ivičina supruga Anita, rođena je Tučepka (Šarić), a dvije kćerke, Luce i Tereza, godinama su za ljetnih praznika trenirale rukomet s makarskim prijateljicama.

- Školi su se skroz posvetile. Na 1. i 4. su godini farmacije, kao da su predvidjele ovo ružno vrijeme, možda su i izmislile dok me nije bilo kakav domaći lijek za ovu epidemiju - šali se direktor, koji će već od 26. prosinca samo promijeniti tabor. Jer, kreću pripreme muške reprezentacije za SP u Egiptu (13. – 31.1.).

- Muški su u siječnju postali europski viceprvaci, evo sada cure u prosincu treće, je l' na redu ono najsjajnije svjetsko odličje, opet u siječnju!? Keti, Čamila, Tea, Ana... su, nema sumnje, nadahnule Cindrića, Čupića, Šegu... bit će im sigurno velika podrška, kao što su i one dobivale od njih dodatni adrenalin cijelo ovo vrijeme. Velika smo i sjajna rukometna obitelj, samo nek' traje - poručio je direktor Udovičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. veljača 2021 11:31