StoryEditor
Rukometsrušen san

Američki Metkovac Sršen završio u izolaciji u Danskoj: Čak 18 nas je bilo pozitivno, glave su nam popadale, nismo mogli vjerovati

16. siječnja 2021. - 13:00
Peter Steffen

U tren oka urušio se san američke rukometne reprezentacije o nastupu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Trebali su se vratiti na svjetsku smotru nakon 20 godina izbivanja i loviti svoje prve bodove u povijesti, no pali su i prije prvog sučevog zvižduka. Ovaj je suparnik bio prejak. Naravno, Covid-19.

Zbog čak 18 pozitivnih igrača na taj virus bili su prisiljeni otkazati sudjelovanje. Umjesto na sjeveroistok Afrike, ostali su u izolaciji u Danskoj gdje su bili na pripremama. S njima je i Domagoj Sršen, naš Metkovac rođen u New Yorku i jedan od stožernih igrača reprezentacije.

- Ne znam što reći. U Americi su trebali biti prijenosi naših utakmica, dobro smo se pripremili i htjeli smo pokazati što znamo, a onda se ovo dogodi. Baš smo razočarani – tužnim nam se glasom javio Sršen, i sam jedan od pozitivnih.

Ispričao nam je kako se situacija odvijala.

- Otkad smo došli u Dansku svaki drugi dan imali smo brze testove i sve je bilo u redu do dva dana prije odlaska u Egipat. Tog dana smo opet svi bili negativni na brzim testovima, ali smo na PCR testovima dobili 18 pozitivnih. Glave su nam popadale, nismo mogli vjerovati. 'Ajde da smo imali 5-6, ali 18!? To je baš previše. Nismo mogli ići u Egipat, morali smo dati priliku nekome drugome.

Među tih 18 nisu samo igrači, već i neki članovi stručnog stožera uključujući izbornika Roberta Hedina kako nam je Sršen otkrio. Malo tko, ako itko, ima simptome.

- Možda tek sada netko ima glavobolju i to je sve. Nitko nije prijavio neki teži simptom.

Nema ga ni Domagoj. Kaže da se dobro osjeća, a jedino ga muči ograničenost u kretanju.

- Svi koji su negativni otišli su kući, a ostali smo samo mi pozitivni. Srećom, barem možemo izaći malo na zrak jer smo ograđeni od ostatka centra u kojem ionako nikoga nema.

Sršen se ne može načuditi što se virus ušuljao u njihove redove.

- Ovdje smo u sportskom centru samo mi u „balonu”. S nama je još 5-6 zaposlenika, ali epidemiološke mjere smo svi poštivali, maske i rukavice bile su obvezne... Nikakav drugi kontakt nismo imali ni s kim. Prečudno mi je kako nam se to dogodilo.

U nedjelju ga čeka novo testiranje, a onda, nada se, izlazak na slobodu ako test bude negativan. Usprkos teškom trenutku, Sršen nije izgubio onaj vedar, dalmatinski duh, pa nam je za kraj rekao:

- Za dvije godine probat' ćemo opet.

Tada će Covid-19, nadajmo se, biti samo daleka prošlost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 22:18