StoryEditor
Ostalosedmi 'obračun u ringu' pred punim Jazinama

Perak razbio Budu

Piše PSD.
10. ožujka 2008. - 19:35

Jazine u kojima se okupilo više od dvije tisuće gledatelja, ovaj put nisu bile sretne ruke za hrvatske borce. Za razliku od prošle godine kad je u Obračunu u ringu 6 ‘pala’ Italija, sedmi Obračun u ringu, drugi za redom u Zadru, otišao je na stranu kick-boxing reprezentacije Brazila.

Bez obzira na to gledatelji pristigli iz cijele Dalmacije vidjeli su deset odličnih borbi, pet u uvodnom djelu i isto toliko u glavnom programu večeri. U četiri različita stila (K-1, low-kick, ultimate-fight te full-contact) širok spektar udarca sijevao je na sve strane.

- Izvanredna priredba. Borbe su ostavile publiku bez daha, samo je ostao gorak okus zbog poraza. Izdvojio bih borbu Gordana Jukića po pravilima K-1 u kojoj je pobijedio Guto Inoncentea. Ono što su prikazali je za Japan, za samo finale osam najboljih na svijetu – govorio je Marko Žaja iz splitskog Pit bulla koji je sa zadarskom KBK Croatia organizirao još jedan spektakl.

Našima nije pomogao niti legendarni Branko Cikatić, koji je iz prvog reda partera došao u kut i svojom podrškom pokušao pomoći Luki Kalmeti. Kako je borba zadarskog Arbanasa, člana Pit bulla, protiv rutinera Omara Fatucha bila posljednja, njezin ishod odlučio je ukupnog pobjednika.

- Govorio sam Luki da ne nasrće odmah, nego tek u drugom djelu runde – dio upućenih savjeta otkrio je Cikatić, koji je borbe pratio u društvu Pakoštanaca Žonija Maksana i Bore Gotovine, brata generala Ante Gotovine. Teško je nečiju borbu izdvojiti, ali Dubrovčanin iz Gruža Maro Perak to svakako zaslužuje. Njemu izgleda Jazine leže, kao i protivnici kad mu se suprostave u ultimate-fightu.

Perak je nastupio drugi put u Zadru i vrlo je brzo, za minutu i 37 sekundi, prekidom svladao Josea Budu. Bacio ga je na pod, onda punim udarcima nogom, kao u japanskom Prideu, pogađao glavu protvnika, na opće oduševljenje njegovih Dubrovčana, koji ga svugdje prate.

- Bilo nas je oko stotinu. Maro je naš prijatelj i zaslužuje takvu pratnju. Kud on, tud’ i mi. Prije dva tjedna smo bili u Ljubljani, 19. travnja ima meč u Dubrovniku. U lipnju će u Sloveniju za naslov svjetskog prvaka. Gdje nam je kraj? U Japanu – poručuju Dubrovčani.

ROBERT ZORIĆ


Ariel oprao Verunicu

K-1, superteška kategorija: Gordan Jukić (Pit bull) – Gutu Inoncente 3:0 (Jukiću je pobjednički pehar uručio friški splitski olimpijac, boksač Marko Tomsović) •• Low-kick, lakoteška kategorija: Ante Verunica (KBC Croatia, Zadar) – Ariel Machado 1:2 (Mladi Zadranin je juniorski svjetski i europski prvak, u prvoj seniorskoj borbi nije imao tremu).

Ultimate fight, teška kategorija: Maro Perak (Dubrovnik) – Jose Buda, prekid u prvoj rundi. K-1, poluteška kategorija: Marko Benzon (Pit bull) – Tadeu da Sanmarino 0:3 (pljesak za Brazilca sve je rekao). Full-contact, teška kategorija: Luka Kalmeta – Omar Fatuch 1:2.


Krvavi nos za Dan žena

Obračun u ringu 7 održan je na međunarodni Dan žena, a u jedinom ženskom meču, Antonela Begonja je unatoč virozi dala sve od sebe, i poslije dva poraza od iste protivnice, uzvratila je Splićanki Mariji Malenici. Lupale su obadvije, Begonja je pobjedu više željela, pa je Malenica meč završila krvava nosa.


Božić Pauletiću: Vi ste moj idol

Kroz sport sam sreo mnogo ljudi, ali vas sam oduvijek želio upoznati. Mnogi boksači svoje idole su imali u Aliju, Parlovu, Tysonu, ali ja ne. Vi ste moj jedini idol – ovim se riječima boksač Stjepan Božić u Jazinama obratio pobjedniku Kviskoteke Robertu Pauletiću, danas dopredsjedniku splitskog Pit bulla. Božić je u Zadru na pripremama za meč 29. ožujka u Širokom Brijegu i pozvao je Pauletića da mu bude gost.Izdvojeno

23. lipanj 2020 06:50