StoryEditor
Ostalofinale 16. srpnja

Najava završnice prvenstva Hrvatske u futsalu: pripremite se, čeka nas deset dana ludnice

Piše Vedran Babić
5. srpnja 2020. - 14:07
Vojko Bašić/Hanza Media

Tri pobjede u nizu. „Samo” toliko dijeli jednu od osam momčadi do titule prvaka Hrvatske u futsalu. Tko će to biti? Saznat ćemo sljedećeg četvrtka 16. srpnja kada je zakazano veliko finale.

Četvrtfinala se igraju već ovog tjedna, u utorak i srijedu. Bit će uzbudljivije no ikad s obzirom na to da se igra na samo jednu utakmicu. Prednost domaćeg terena pritom ne znači gotovo ništa jer publike vjerojatno neće uopće biti, a i ova tri kola nakon nastavka sezone pokazala su da su iznenađenja i neočekivani rezultati normalna pojava. Drugoligaš Split pobijedi Olmissum 5:0, onda Olmissum dobije Novo Vrijeme 5:1 pa izgubi od Alumnusa 8:4... Bježimo od bilo kakvih prognoza.

Dramatično i efikasno posljednje kolo odigrano u petak sjajna je najava onoga što nas čeka, iako je za očekivati kako naredne utakmice neće baš prštati od golova jer će ulog biti puno veći. Oprez će vjerojatno biti pojačan jer jedan pogrešan korak znači kraj snova o najvrjednijem peharu.

Branitelj naslova je Novo Vrijeme Apfel, Vrgorac je lanjski finalist, Olmissum je usprkos zadnjem porazu i dalje među favoritima, Futsal Dinamo ima pet pobjeda u nizu, Square, Alumnus i Uspinjača se dižu, Crnica tempira formu... Svi se imaju pravo nadati, a novi format doigravanja nudi svima gotovo jednaku šansu da se popnu na tron.

Napeta i po mnogo čemu specifična sezona (Liga 10, koronavirus, skraćeno doigravanje...) ulazi u ciljnu ravninu, čeka nas deset dana futsal ludnice. Jedva čekamo!

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 10:03