StoryEditor
Ostalošlag na kraju

Kakav rasplet futsal lige: dramatično zadnje kolo odredit će ‘jedinicu’, ali i tko ispada

2. srpnja 2020. - 23:13
Matko Begović/Makarska Kronika

Evo nas, laganim korakom stigosmo i do posljednjeg, odlučujućeg kola Prve lige malonogometaša. Startne pozicije za doigravanje još nisu poznate, a uoči završnih 40 minuta glavna su pitanja tko će biti prvi i tko će ispasti iz lige. Usprkos pandemiji koronavirusa i višemjesečnoj pauzi zbog koje je sezona došla u pitanje, ona ipak ulazi u ciljnu ravninu

Dakle, u sutrašnjim susretima 18. kola saznat ćemo tko će s prve pozicije u doigravanje – Olmissum ili Novo Vrijeme Apfel. Pobjedom u međusobnom susretu prošlog tjedna Omišani su opet prestigli Makarane i sada imaju potvrditi „jedinicu” u Zagrebu kod Alumnusa. Makarani doma dočekuju Split. Oba ta susreta važna su i iz perspektive borbe za ostanak. Splitu samo pobjeda donosi kakvu-takvu šansu za izbjegavanje posljednjeg mjesta koje vodi u niži rang, a poraz Alumnusa otvorio bi priliku devetoplasiranom Universitasu da pobjedom nad Squareom ne samo osigura ostanak, već i da uđe u doigravanje. “Studenti” na Gripama dočekuju Square koji još teoretski može skočiti s petog na treće mjesto.

Drugim riječima, sve tri momčadi s dna (Alumnus, Universitas i Split) još stignu promijeniti svoje pozicije, u dobrom ili lošem smjeru. Što se ostalih klubova tiče, Uspinjača (6.) i Vrgorac (7.) igrat će bez pritiska jer ne mogu ni gore ni dolje, dok se Square i Futsal Dinamo još nadaju trećoj poziciji. U svakom slučaju, ono što smo tražili to smo i dobili – neizvjesno posljednje kolo u kojemu na dva najvažnija pitanja (tko će biti prvi i tko će ispasti) još čekamo odgovore.

Televizijske kamere bit će u Zagrebu na okršaju Alumnus – Olmissum, no jednako napeto pratit će se zbivanja u Makarskoj i Splitu.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 17:23