StoryEditorOCM
OstaloPlivanje

Anamarija Vukičević, Marija Kardum, Robert Vukičević i Toni Slavica prvaci su Dalmacije; Najbolja je bila i ženska juniorska štafeta

Piše šibenski.hr
27. studenog 2019. - 12:15

Proteklog vikenda u Dubrovniku je održano Prvenstvo Dalmacije u plivanju za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora. Na natjecanju su nastupila 223 natjecatelja iz 10 klubova, a plivalo se u 25 metarskom bazenu.

Plivački klub 'Šibenik' je predstavljalo sedam natjecatelja. Prvaci Dalmacije postali su Anamarija Vukičević, Marija Kardum, Robert Vukičević i Toni Slavica, te ženska juniorska štafeta.

- Ukupno su naši plivači ostvarili 58 plasmana među prva tri, a od toga su osvojili 16 seniorskih, 17 mlađe seniorskih, 17 juniorskih i osam mlađe juniorskih medalja. Najuspješnija naša natjecateljica bila je Marija Kardum koja je odnijela regionalne naslove u svih pet isplivanih disciplina i to u apsolutnoj konkurenciji. Najbrža je bila u disciplinama 50 i 100 leđno, 100 i 200 mješovito te 100 prsno- kazao je Dino Tepić iz PK 'Šibenik'.

Anamarija Vukičević je postala regionalna prvakinja na 200 prsno, dok je u duploj kraćoj disciplini bila srebrna iza Marije Kardum. Uz to, dodala je treće mjesto u mlađe juniorskoj konkurenciji u disciplini 100 mješovito. 
Emma Curavić osvojila je drugo apsolutno srebro na 200 leđno, dok je brončana bila na 50 slobodno.

- Najuspješniji naš plivač u konkurenciji plivača bio je standardno Robert Vukičević. Robert je u apsolutnoj konkurenciji odnio četiri zlata i jedno srebro. Najbrži je bio u disciplinama 50 leđno, 50, 100 i 200 leptir, dok je u disciplini 200 mješovito zauzeo drugo mjesto u apsolutnoj kategoriji- istaknuo je Tepić.

Toni Slavica je također slavio u apsolutnoj konkurenciji. Svoju najbolju trku otplivao je u disciplini 100 leđno u kojoj je bio najbrži među konkurencijom. U dvostruko dužoj dionici zauzeo je ukupno drugo mjesto. Uz podije u apsolutnoj konkurenciji, Toni je bio najbrži mlađi junior u disciplini 50 prsno, dok je u disciplinama 100 i 200 leptir osvojio srebro, odnosno broncu u mlađe juniorskoj konkurenciji.

- Uz pojedinačne uspjehe naše plivačice zaslužne su i za štafetni uspjeh na ovom natjecanju. Juniorska štafeta 4x50 mješovito i 4x100 mješovito bila je najbrža u apsolutnoj konkurenciji. Plivale su Emma Curavić, Anamarija Vukičević, Marija Kardum i Bruna Lokas- zaključio je Tepić.

24. travanj 2024 09:50