StoryEditorOCM
OstaloNavigare necesse est:

Dodjelom nagrada u Hotelu Olympia završeno je još jedno uspješno izdanje Regate Jabuka: Taia 2 & White Goose, pobjednici 17. Jabuke!

Piše Šibenski.hr
11. studenog 2019. - 18:38

U organizaciji Jedriličarskog kluba Tijat iz Vodica od 08. do 10. studenog održana je 17. po redu pučinska regata, popularna "Jabuka". Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, kako ističu u JK Tijat, regata nije stratala kako je bilo najavljeno, pa ove godine nije bilo spektakularnog noćnog starta.

- Start je signaliziran točno u 7 sati, a na startnoj liniji se našlo 106 jedrilica. Još uvijek je puhalo jugo, ali na ugodnih 12 - 14 čvorova. Iako su vremenske prognoze u tjednu prije najavljivale nepogodne vremenske uvjete, na startnoj liniji se svejedno našao velik broj posada. Kao i prijašnjih godina na regati je jedrio veliki broj stranih posada iz desetak zemalja. Jedrila se ruta br. 2. Start Vodice – plić Sestre desnim bokom - otok Jabuka lijevim bokom - hrid Mulo lijevim bokom - cilj ispred Vodica. Iako je start označen ujutro, pobjednik je ušao u cilj po mraku, u 21 sat i 53 minute. Ovo je u realnom vremenu bila jedna od najbrže odjedrenih regata - referiraju iz JK Tijat.

Ukupni pobjednik 17. izdanja regate Jabuka je jedrilica Taia 2 & White Goos, skipera Gorana Đorđevića, iz slovenskog kluba JK Loka Timing, a 17. izdanje regate Jabuka je završilo u nedjelju dodjelom nagrada i proglašenjem pobjednika u Hotelu Olympia.

Tri prvoplasirane posade su:
1. Taia 2 & White Goose - Arya 415 MOD
2. Facing Future - Club Swan 36
3. Toto Travel - Farr 40

 

 

20. travanj 2024 08:53