StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLo ZA ŽENE

U subotu odlučujuća utakmica kvalifikacija za prvenstvo Europe: U Crnici se vadi ‘viza’ za Budimpeštu

Piše Borislav Juras
24. listopada 2019. - 11:26

Umjesto uobičajenoga muškog, ove subote će se igrati ženski vaterpolo u Crnici. Riječ je o utakmici koja izravno odlučuje o plasmanu na prvenstvo Europe, na natjecanje koje će se u siječnju 2020. godine održati u Budimpešti. Hrvatske reprezentativke će s minimalnom prednošću iz prvog dvoboja (14:13), odigranog u Lisabonu, dočekati Portugalke. Šibenski trener Marijo Ćaleta ih od početka tjedna priprema u Crnici.

 

Okupio je 15 igračica, od kojih je tek upitan nastup Petre Bukić.
- Jedina promjena u odnosu na Lisabon je ulazak Korine Jureša umjesto Mojce Jereb, a tu je i Bruna Barišić iz splitskog Jadrana.

 

 

U Varaždinu smo odradili nekoliko treninga sa Slovakinjama i imamo puno jasniju sliku onoga što nas čeka. Ostaje tek upitnik oko nastupa Petre Bukić. Nju muče ozljede, a vrlo nam je važna u oba smjera, napadu i obrani. U prvoj utakmici smo imali vodstvo 14:11 i priliku da izborimo osjetnu prednost.Ovako moramo sve rješavati u Crnici, igrati bez kalkulacija, istaknuo je izbornik Ćaleta. On je jedini iz ove reprezentacije i dalje vezan za šibenski bazen.

 

Dvije su ga cure napustile prije nekoliko godina, a danas su važne karike Mladosti i reprezentacije. To su Matea Skelin i kapetanica Dina Lordan.Utakmica vaterpolistica Hrvatske i Portugala se na bazenu u Crnici igra u subotu. Početak je u 18 sati, uz prijenos na Planet sport televiziji. B. JURAS

24. travanj 2024 21:05