StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Na više frontova: Solaris dobro brodi u NBA ritmu; U mjesec dana odigrali 17 utakmica i poslije 11 godina izborili final four Kupa

17. listopada 2019. - 10:39

Vaterpolisti Solarisa osvojili su drugo mjesto na četvrtfinalnom turniru Kupa Hrvatske u Dubrovniku i plasirali se na "final four" koji će biti odigran 23. i 24. studenoga u Splitu.

Veliki je to uspjeh "sunčanih" koji će na "fešti vaterpola" u Splitu odmjeriti snage s tri hrvatska euroligaša, Jugom, Mladosti i Jadranom.

Plasman među elitu hrvatskog vaterpola, momčad trenera Joška Krekovića "čekirali" su pobjedom nad splitskim POŠK-om 11:6 u trećem kolu dubrovačkog turnira, odigranom u utorak navečer. S pet golova "sunčane" je do pobjede nosio Roko Pelicarić, dok je tri puta mrežu Splićana pogađao Eugen Koprčina.

Ispod mogućnosti

Međutim, lavovski dio posla Solaris je odradio u ponedjeljak poslijepodne, pobijedivši u prvom kolu četvrtfinalnog turnira splitski Mornar 6:5. Pobjednički gol postigao je Koprčina, međutim, jedan od junaka bio je i vratar Marin Šparada koji je upisao 19 obrana. Pikanterija dvoboja "sunčanih" i "mornara" je bila da su se na suprotnim stranama našli otac i sin. Joško Kreković na klupi Šibenčana, a njihov lanjski igrač Karlo Kreković u bazenu u kapici Mornara. Zajedno s Josipom Ferdinandom Bušelićem, još jednim članom Solarisa iz prošle sezone. No, otac je bio uspješniji od sina, na sreću Šibenčani koji su supjeli nadvisiti suparnika iz višeg ranga, odnosno A1 regionalne lige.

U međuvremenu, odradili su i "rasplivavanje" s dubrovačkim Jugom od kojeg su izgubili 15:6, no taj će poraz biti brzo zaboravljen poslije ovako dobrog rezultata:

- Znali smo da je skupina prolazna i da će se u Dubrovniku puno toga nas pitati. Bili smo svjesni svoje kvaitete premda smo igrali protiv ekipa iz višeg ranga, posebice sjajnog Juga. Međutim, trebalo je doći u Dubrovnik i u bazenu pokazati tu kvalitetu. Posebice nakon NBA ritma u kojem smo igrali u proteklom razdoblju. Brojke govore kako smo u zadnjih mjesec dana odigrali čak 17 utakmica!? Puno smo putovali, igrali i bili umorni. Što kriti, nije bilo lako naći ni motivaciju poslije takvih napora. Ipak, skupili smo snagu i uspjeli proći među četiri u Kupu Hrvatsku. Moramo biti iskreni i kazati da nismo bajno igrali. Bili smo daleko ispod naših mogućnosti, no nećemo se žaliti. Ostvarili smo veliki uspjeh, jer Solaris 11 godina nije bio na završnom turniru Kupa- kazao nam je Andrija Vlahović, kapetan Solarisa.

Nećemo 'skidati gaće'

Ždrijeb je htio da ključnu utakmicu turnira igrate već u prvom kolu s Mornarom:
- Tu pobjedu smo izvukli "na mišiće". Ili, s fanatičnom borbenošću i dobrom obranom, što se vidi iz podatka da smo primili samo pet golova - veli Vlahović.

Odlazak na završni turnir osigurali ste pobjedom protiv drugog splitskog kluba - POŠK-a:
- Znali smo da smo kvalitetniji i spremniji od POŠK-a. U toj utakmici imali smo problema na početku, ali smo na koncu izašli kao pobjednici. Ponavljam, igra nije bila ni blizu naših mogućnosti, no umor i zasićenje su napravili svoje- govori napadač "sunčanih".

U Splitu će Solaris zaigrati u društvu hrvatskih vaterpolskih velikana - Juga, Mladosti i Jadrana, objektivno kvalitetnijih ekipa od "sunčanih":
- Sigurno će biti gušt igrati protiv najjačih ekipa u zemlji. No, nećemo u Splitu "skinuti gaće" i samo se zadovoljiti nastupom na Final fouru. Imat ćemo vremena dobro se spremiti za taj turnir i vjerujem odigrati naš najbolji vaterpolo - ističe Vlahović.

Solaris nema puno vremena za slavlje, budući da im u subotu u Crnicu u 19 sati stiže POŠK, u okviru šestog kola A2 regionalne lige. Za sada, Šibenčanima u tom natjecanju sve ide kao po loju. U pet utakmica su zabilježili svih pet pobjeda...

Konkurenti iz Kragujevca

- Da, Regionalna liga nam ide po planu. Najvažnije je što smo dobili na dva teška gostovanja u Rijeci i Nišu. Što se tiče subotnje utakmice s POŠK-om, u Dubrovniku smo pokazali da možemo igrati s njima. Posebice što igramo kući, gdje imamo još veći motiv pred svojom publikom. Uvjeren sam kako ćemo nakon šestog kola na kontu imati maksimalnih 18 bodova. Poslije ovoga kola bit će nam lakše, jer konačno ulazimo u ritam subota - subota, pa ćemo moći i više trenirati i dizati nivo igre - kazuje kapetan Solarisa.

Dosadašnji tijek sezone u regionalnoj ligi sugerira kako će kragujevački Radnički biti Solarisu najveći suparnik u borbi za ulazak u viši rang:

- To pokazuje i tablica, na kojoj mi i Radnički imamo jedini puni broj bodova. Tu su još i Primorje i POŠK, pa i Nais i Vojvodina koji svima mogu "zapapriti" naročito na domaćem terenu. No, mi moramo gledati samo sebe. Ne smijemo "letjeti" kao što radili lani. Znam da zvuči kao floskula, ali baš moramo ići utakmicu po utakmicu i taj nas pristup može dovesti do našeg glavnog cilja, a to su prvo ili drugo mjesto u ligi. Čini se vrlo vjerojatnim da će ključne biti utakmice s Radničkim - završio je ponajbolji igrač Solarisa.

26. travanj 2024 21:29