StoryEditorOCM
OstaloKickboxing

Posljednje pripreme: Tri šibenske borkinje iz 'Dalmatina' idu na Svjetsko prvenstvo u Sarajevo

7. listopada 2019. - 10:59

Pri kraju su pripreme za svjetsko prvenstvo u kickboxingu koje će biti održano od 20. do 27. listopada ove godine u Sarajevu, na kojem će nastupiti članice šibenskog Dalmatina - Snježana Prgomet, Karmela Makelja i Nives Radić. One su prvakinje Hrvatske u svojim kategorijama i standardne članice reprezentacije Hrvatske.

Posljednje svjetsko prvenstvo je održano u Budimpešti prije dvije godine i na tom prvenstvu je Karmela Makelja osvojila brončanu medalju kad je u finalu zaustavljena od svjetske prvakinje iz Poljske.

- Ove godine je u njenoj kategoriji (low kick -56 kg) očekuju aktualna europska i svjetska prvakinja. Nives Radić u svojoj konkurenciji u superteškoj kategoriji (low kick + 70 kg) ima, uz ostale protivnice, aktualnu prvakinju svijeta, predstavnicu Brazila. Podsjećam kako je Radić aktualna viceprvakinja Europe s prošlogodišnjeg prvenstva u Bratislavi- kaže Damir Lambaša, trener šibenskih borkinja.

Treća članica šibenskog Dalmatina koja ide u Sarajevo, Snježana Prgomet će također u svojoj kategoriji (low kick -48 kg) imati za protivnicu prvakinju svijeta, što će joj znatno otežati put k medalji.

- No, Snježana ima iskustva s velikih natjecanja, tako da se i od nje očekuje dobar nastup- zaključio je Lambaša, koji će s predstavnicama šibenskog Dalmatina i reprezentacije Hrvatske, na put će u Sarajevo.

19. travanj 2024 10:35