NEMA ODUSTAJANJA Novi predsjednik Solarisa direktor je skradinske marine, a u Crnici ima velike ambicije!

NEMA ODUSTAJANJA

Vaterpolisti Solarisa od prošlog tjedna imaju novog predsjednika. Tomislava Cicu Ninića zamijenio je Slaven Bogut, inače direktor ACI marine u Skradinu. U ovom slučaju ne može se govoriti o klasičnoj smjeni, već više o kontinuitetu upravljanja klubom iz Crnice. Naime, Ninić ostaje u klubu, dok je Bogut i do sada bio u upravi, točnije na mjestu potpredsjednika:

- Rekao bih da je riječ o inverziji funkcija. Ja nisam neka nova snaga, budući da sam pomagao i do sada. O tome koliko je Ninić učinio za klub ne treba posebno ni govoriti. Dovoljno je kazati kako je klub bio na koljenima, a da ga je Cico spasio - počeo je naš razgovor Bogut.

Novom predsjedniku "sunčanih" mandat gotovo da nije mogao bolje početi. Šibenčani su u Mađarskoj izborili prolaz u drugu fazu natjecanja u LEN Euro Cupu:

- Slažem se s vama. Jako lijepo je s osmijehom na licu vratiti se u Šibenik. Da budem iskren, suze mi idu na oči, posebice kad se sjetim naših mladih momaka kojima je to bilo prvo takvo sportsko iskustvo u životu - iskren je Bogut.

Šibenski vaterpolo vratio se na europsku scenu poslije cijelog desetljeća posta:

- Iskreno se nadam da više neće biti takvog egzodusa iz Europe šibenskog vaterpola. Uostalom, jedan od dva glavna klupska cilja je nastupanje u Europi - i on je ostvaren! Drugi cilj je revitaliziranje naših mlađih kategorija, odnosno stvaranje istinski jake šibenske škole vaterpola. Mi jednostavno moramo 'inficirati' našu djecu vaterpolom. Jaka škola je važna i da ne moramo kupovati igrače sa strane. Jasno, na bazenu u Crnici ćemo imati sve više djece ako budemo radili dobre rezultate kao što je ovaj u Mađarskoj. Naravno, i mi želimo što više djece maknuti s ulice ili ispred ekrana te ih usmjeriti na bavljenje sportom - kaže prvi čovjek 'sunčanih'.

No, prvi zadatak uprave je osiguravanje novca i stvaranje uvjeta za rad:

- Istina, tu je uvijek ista priča. Primjerice, put i boravak u Mađarskoj koštali su nas oko 100 tisuća kuna. Na žalost, teško je naći velike sponzore i mi uvijek moramo praktički 'moliti' novac. No, s druge strane sam sretan kada vidim da su naši momci imali dobre uvjete, boravak, hranu... - govori Bogut.

Ipak, u posljednju godinu-dvije, budžet Solarisa poprilično je porastao:

- U ovoj, ali i idućoj godini, naš proračun bit će veći od 2,5 milijuna kuna. To je za jedan šibenski klub velik novac. Jednostavno, prisiljeni smo tražiti novac sa svih strana. To ćemo i činiti, jer odustajanja nema - poručio je predsjednik Solarisa.

Lani je "sunčanima" plasman u A1 Regionalnu ligu izmaknuo "za dlaku". Hoćete li i ove godine napasti elitni razred regionalnog vaterpola?

- Logično je da čovjek uvijek teži nečemu boljem, ali ove sezone to nismo stavili kao prioritet. Želimo postaviti temelje i kriterije profesionalizma i izvrsnosti, a s njima će doći i rezultati - zaključio je novi predsjednik VK Solarisa.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

ZVONKO ERAK Premda ima skoro sedam desetljeća na plećima ovom šibenskom hrvaču i pedagogu sport je još uvijek način života: I dalje osvaja svjetske medalje, a počasti se i pancetom i crnim vinom; TV i kafići su mu gubitak vremena

Premda ima skoro sedam desetljeća na plećima ovom šibenskom hrvaču i pedagogu sport je još uvijek način života: I dalje osvaja svjetske medalje, a počasti se i pancetom i crnim vinom; TV i kafići su mu gubitak vremena
Kada imate gotovo sedam desetljeća godina na plećima, onda se bavljenje sportom uglavnom svodi na sjedenje na ka...
Premda ima skoro sedam desetljeća na plećima ovom šibenskom hrvaču i pedagogu sport je još uvijek način života: I dalje osvaja svjetske medalje, a počasti se i pancetom i crnim vinom; TV i kafići su mu gubitak vremena