StoryEditorOCM
OstaloFešta vaterpola

Crnica domaćin drugog kruga: Solaris u Len Kupu dočekuje Mađare, Španjolce i Mađare

18. rujna 2019. - 12:03

Vaterpolisti šibenskog Solarisa saznali su protivnike u drugom krugu kvalifikacija LEN kupa, europskog natjecanja u koje su se vratili nakon točno deset godina. Momčad koju vodi Joško Kreković igrat će protiv mađarskog Miskolca, španjolskog Mediterannija te talijanske Ortigie. Mađari i Španjolci u drugi su krug ušli kao pobjednici skupina, dok je Ortigia bila drugoplasirana, kao i Solaris.

Unisono je mišljenje klupskih čelnika, stručnog stožera i igrača da su mogli proći „i gore, i bolje“. No, zato je sjajna vijest da su Šibenčani kvalifikacijski turnir uspjeli dovesti u Crnicu!

- Znali smo da imamo velike šanse da dobijemo domaćinstvo. No, nismo se htjeli zalijetati s najavama dok ne bude crno na bijelo. Sada je, međutim, definitivno: turnir će se igrati u Crnici od 27. do 29. rujna – potvrdili su nam čelni ljudi Solarisa.

Prije ždrijeba su se šibenski vaterpolisti ufali da će izbjeći grupu u kojoj su dvije mađarske momčadi, Eger i Miskolc, te Ortigia. Na koncu su izbjegli samo Eger, s kojim su već igrali u prvom krugu.

- Mediteranni nije na razini Miskolca, Egera ili Montpelliera, ostalih osvajača svojih skupina. Mislim da je Miskolc najjači jer imaju šest stranaca i nekoliko dobrih Mađara. Ortigia, po mojem mišljenju, nije bog zna što. Grupa je teška, ali ne i najgora – smatra kapetan i jedan od najboljih igrača šibenske momčadi Andrija Vlahović.

U drugom krugu kvalifikacija natjecat će se ukupno osam momčadi u dvije skupine. Dalje će, u četvrtfinale LEN kupa po dva kluba iz svake grupe, kojima će se pridružiti četiri sastava iz Lige prvaka.

18. travanj 2024 15:16