StoryEditorOCM
OstaloBOĆArska inventura

Tko s kime na početku nove sezone: Na prvoligaškoj premijeri Primoštencima stiže Vargon

Piše Borislav Juras
16. kolovoza 2019. - 14:54

Prvi ponedjeljak kolovoza označen je kao službeni početak nove boćarske sezone. No, do prvih ligaških utakmica na zjogovima proći će još nekoliko tjedana. U prvoligaškom slučaju i – mjeseci! Početak natjecanja u elitnome rangu je tek 26. listopada. Debitant u prvoj ligi bit će momčad Primoštena. Oni su doznali ime svog suparnika na prvoligaškoj premijeri. Bit će to ugledni, riječki Vargon (ex Benčić), koji je prošlu prvoligašku sezonu završio na osmome mjestu. S obzirom na to da još nije krenuo u realizaciju projekt izgradnje dvorane u Primoštenu, ta utakmica će se igrati pod krovom šibenskoga „hangara“.

Solaris i Nada otvaraju treću ligu

Najzanimljiviji okršaj prvoga kola trećeligaške skupine Srednja Dalmacija bit će između dvaju bivših prvoligaša, onih koji su minule sezone bili još niže, u županijskim ligama! Ždrijeb je odredio da će se odmah sastati boćari Solarisa i splitske Nade, jednog od favorita za najviši plasman. Drugi županijski predstavnik u ovome rangu je momčad Kijeva. Oni su također domaćini na startu sezone, i to Biteliću. Treća liga počinje najranije, već 1. rujna. U prvome dijelu sezone je na programu šest kola, na proljeće preostalih 12. Tradicionalno, igrat će se nedjeljom, počeci su u 15 sati.

Vukman pauzira cijelu sezonu?

Mario Vukman, jedna od važnih karika boćara Primoštena na putu do drugoligaške titule, izvjesno je – neće u prvoligaške izazove krenuti s (bivšim) suigračima. On je dobio ispisnicu, ali je, kako tijekom prijelaznog roka nije pristupio drugom klubu, ostao neregistrirani igrač. Kao takav, tijekom nove sezone neće moći igrati u drugim klubovima. Izuzetak je Primošten, za koji može nastupiti bilo kada u sezoni. Ne učini li to, postat će slobodan igrač.

Druga momčad Primoštena, županijski ligaš, u prijelaznom roku dobila je još nekoliko igrača. Iz Telekoma im je došao Roko Skorić, iz prve momčadi Jakov Matošin, a iz Solarisa im se pridružila Branka Bilandžija.

Nekadašnji prvoligaški igrač Jere Pavić vraća se u svoju Betinu. Zrinski će u novoj sezoni biti jači za braću Šimunović, a pristupio im je i Mate Teskera.

Ante Kendeš iz Tribunja "seli se" u Čistu Veliku, a Neven Slavica iz Šubićevca u Svetoga Juru. O novostima prijelaznoga roka bit će riječi na Skupštini županijskoga Saveza ove nedjelje (18. kolovoza). Iz dnevnoga reda valja još izdvojiti prijem u članstvo saveza triju klubova petanque verzije boćanja te promjenu propozicija natjecanja u županijskim ligama.

25. travanj 2024 16:58