StoryEditorOCM
Ostalo'LOZICA 2019.'

Bilo je veličanstveno: Mađari pobjednici rogozničkog plivačkog mini maratona

Piše Vedrana Stočić
15. kolovoza 2019. - 17:17

Noel Novoszath ukupni je pobjednik 22. rogozničkog mini maratona "Lozica 2019." On je ujedno i pobjednik registriranih plivača, drugo mjesto u toj kategoriji osvojio je njegov brat Tamas Novoszath, treći je bio POŠK-ov plivač Splićanin Petar Matić.

Ove baš kao i prošle godine mađarska obitelj Novoszath na rogozničkom maratonu se pretplatila na medalje. Tako je u kategoriji registriranih plivačica najbrža bila Melinda Novoszath, druga je bila Dora Komić iz POŠK-a, a treća plivačica zagrebačke Mladosti Lucija Aralica.

 

 

Rogoznički maraton plivaju i rekreacijski plivači i plivačice. U kategoriji rekreacijskih, neregistriranih plivača prvo mjesto zauzeo je Vedran Mikulić, drugi je bio Stjepan Merđo, a treći Goran Jakovac.

Od neregistriranih plivačica najbrža je bila Magdalena Šimić, druga po brzini bila je Sandra Mihaljević, a do trećeg mjesta doplivala je Tina Metz.

 

 

Najmlađi sudionik rogozničkog maratona bio je Tomo Kutura iz splitskog plivačkog kluba Mornar rođen 2011. godine, a najstariji maratonac koji je prelivao rutu od uvale Koprišće, oko otoka Lukvenjak, pa do cilja na plaži Lozica bio je Ivan Petković rođen 1949. godine.

Tradicionalni plivački maraton u prekrasnom rogozničkom akvatoriju koji se već 23 godine organizira za Veliku Gospu plivaju domaći i strani plivači i rekreativci. S godinama je izrastao u prestižno sportsko natjecanje s fiksnim datumom u kalendaru Hrvatskoga plivačkog saveza. Organizator je i ove godine bio plivački i vaterpolo trener Damir Radić iz splitskog Mornara.
Maraton nikada nije bio masovniji, ukupno je plivalo više od osamdeset plivača, bilo je na stotine gledatelja, a nakon utrke plivačima maratoncima zapjevao je popularni tenor klape "Iskon" i jedan od četiriju dalmatinskih tenora Marko Pecotić. S njim je pjevala i oduševljena publika.

 

 

- Ove godine bilo je veličanstveno. Bez pomoći moje obitelji, Sunčice, Duške i Tee ne bi bilo moguće organizirati ovako veliki sportski događaj - rekao je nakon podjele medalja trener i organizator Duško Radić.

19. travanj 2024 17:55