StoryEditorOCM
Ostalo162 projekta

Kninska djeca napokon će imati prave uvjete za bavljenje atletikom: uskoro se otvara prva kružna staza u županiji, a to je samo početak obnove sportskih terena u Hrvatskoj

13. kolovoza 2019. - 15:23

Krajem kolovoza u Kninu bi se trebala i svečano otvoriti nova atletska staza.

Atletska staza nalazi se u sklopu nogometnog igrališta NK Dinara, podno Tvrđave i bit će to prva kružna staza u Šibensko-kninskoj županiji, vjerovali ili ne, a njezinu izgradnju i obnovu sufinancirao je Središnji državni ured za šport u iznosu od 1,5 milijuna kuna, ostatak je pokrio Grad Knin.

Zvuči nevjerojatno da čitava županija nije imala kružnu atletsku stazu, ali sada je i to ispravljeno, a djeca iz tog kraja konačno će imati prave uvjete za bavljenje atletikom.

Priča je krenula na inicijativu Hrvatskog atletskog saveza i Grada Knina, a prije dvije je godine na sjednici Vlade RH u Kninu, u vrijeme “Oluje”, dobila “zeleno svjetlo”.

Staza u Kninu prvi je infrastrukturni projekt u ovom razdoblju koji je sufinancirao Središnji državni ured za šport, a ove godine sufinancirano je još 23 projekta u ukupnom iznosu većem od 12 milijuna kuna.  

Sufinancira se još jedna atletska staza u Karlovcu, te manji infrastrukturni projekti u svim dijelovima RH (obnova nogometnih terena, igrališta s pravom i umjetnom travom, košarkaški tereni, teniski tereni, dvorane za rekreaciju...)

Središnji državni ured za šport ukupno je ove godine kroz natječaje sufinancirao 162 projekta u vrijednosti od 32 milijuna kuna (23 infrastrukturna projekta, 21 velika športska manifestacija, 118 programa poticanja lokalnog športa, športska natjecanja i obuke neplivača) - do mandata ove Vlade kroz natječaje se sufinanciralo samo poticanje lokalnog športa i to do 25 programa u vrijednosti od 1,5 milijun kuna.

Što se pak atletike tiče, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić može biti iznimno zadovoljan, jer...

- Ove će se godine u Hrvatskoj što izgraditi, što obnoviti 11 atletskih staza - kazao nam je Veštić.

Jedna od njih je i ona u Vukovaru, planirano je da se svečano otvori nakon Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi. U njezinom je financiranju sudjelovala i Svjetska atletska federacija pa se očekuje kako će njezino otvaranje biti poseban spektakl.

16. travanj 2024 16:36