StoryEditorOCM
Ostalonisu uspjeli

Izbornik i kapetan nisu krili razočarenje nakon polufinalnog poraza: 'Kada zabiješ pet pogodaka ne možeš dobiti Paragvaj, a ne Španjolsku. Idemo sad po tu broncu'

Piše SN
25. srpnja 2019. - 14:02

Hrvatski vaterpolisti poraženi su u polufinalu SP-a od Španjolske (5-6). Bila je to jedna od najlošijih utakmica hrvatske reprezentacije, posebno u napadu, jer su u prve tri četvrtine zabili samo dva gola, pišu Sportske novosti.

Hrvatska tako neće obraniti naslov svjetskog prvaka, a nisu se ni već u Južnoj Koreji uspjeli plasirati na Olimpijske igre u Tokiju. Nakon susreta vidno potresen bio je izbornik Tucak.

- Teško mi je reći bilo što, zasluženo smo izgubili, ništa u napadu nije funkcioniralo, ne znam čemu ovoliki strah i respekt. Da smo ovako traljavo šutirali iz čak izrađenih akcija. Nesigurnost, slab igrač više, treba ovo izdržat i nekako zaboraviti. To je sport to je život, teško je uvijek pobjeđivati.

Hrvatska se malo podigla u završnici, ali nije išlo.

- Ovo na kraju je bio samo plod nekakvog forsiranja i želje, ali baš sam pod dojmom udaraca koji su bili u vratara, u ruke..., ali što je tu je, ne želim raditi od ovoga katastrofu. Ne idemo dirketno na OI, ali igramo za broncu. Treba nam vremena da sve izanaliziramo, ne mogu momcima ništa zamjeriti jer znam koliko smo svi zajedno željeli to zlato. Kad postigneš pet golova u utakmici ne možeš dobiti niti Paragvaj, kamoli Španjolsku. Treba završiti sportski i pokušati uzeti borncu.

Bilo bi lijepo oprostiti se s medaljom.

- Idemo pokušati osvojiti tu medalju. Moramo se trgnuti, nije nam lako, jer, živjeli smo za ovu utakmicu, ali nema plakanja. Treba ići dalje, ne možeš uvijek biti prvi ili drugi. Trebat će mi malo vremena da dođem sebi, rekao je izbornik.

Nakon susreta svoje je dojmove sažeo i kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

- Nažalost ništa od tog finala, odigrali smo najlošiju utakmicu na prvenstvu kada je najviše trebalo, apsolutno zaslužena pobjeda Španjolske, borili smo se, ali nije išlo. Obrana je koliko toliko još i funkcionirala, ali u napadu smo bili bezidjeni. Danas nije išlo, imali smo i veliku priliku osigurati vizu za OI. Moramo se okrenuti sada borbi za broncu i ispraviti dojam iz ove utakmice.

Igrač više bio je jedan od najvećih problema u ovom susretu.

- Nismo bili toliko agresivni kao na početku turnira, ne znam, jednostavno nas nije išlo, moram priznati da su i Španjolci odigrali jako dobru utakmicu. Treba odigrati za to treće mjesto i uzeti medalju.

Bila bi to sedma uzastopna medalja za Barakude.

- Ma najžalosnije je što nismo ušli u finale, ali medalja je isto u redu, jer znaš da nisi cijelo ljeto radio uzalud, rekao je kapetan.

16. travanj 2024 00:41