StoryEditorOCM
OstaloPRVA AKVIZICIJA

Iz euroligaša Jadrana u Solaris prešao prekaljeni bek! Na "radaru" su i "sidrun" Mladosti, i jedan Ukrajinac 

8. srpnja 2019. - 16:14

Solaris u minuloj sezoni nije uspio izboriti plasman u regionalnu vaterpolsku elitu, no vodstvo šibenskog kluba već sada radi sve da to ostvare dogodine. Nakon što je potvrđen ostanak trenera Joška Krekovića, predsjednik Tomislav Ninić krenuo je sa slaganjem igračke križaljke. Prva prinova Solarisa iskusni je bek Željko Kovačić. Riječ je o Splićaninu, koji je u bogatoj karijeri nastupao i za Mornar, Jadran Herceg Novi, Sintez Kazan, a u Crnicu stiže iz euroligaša, splitskog Jadrana.

- S Kovačićem smo pregovarali protekla dva tjedna. Sretan sam što smo se uspjeli dogovoriti, jer će njegovo iskustvo biti dragocjeno našoj mladoj momčadi – javio nam je predsjednik Solarisa Ninić.

Kovačić neće biti i jedina akvizicija Šibenčana ovoga ljeta. Solaris paralelno radi na angažiranju još jednoga "sidruna" i beka. Na „radaru“ su, doznajemo, jedan ukrajinski vaterpolist, ali i centar Mladosti Branimir Herceg.

- S još dvojicom igrača bismo vjerojatno kompletirali kadar za iduću sezonu. Ne želimo gomilati igrače. Okosnicu momčadi činit će mladi, domaći vaterpolisti, uz dva, tri pojačanja, s kojima ćemo lakše do Prve regionalne lige – najavio je Ninić.

Valja i spomenuti kako je Solaris nedavno obnovio ugovore svojim dosadašnjim prvotimcima Bulatu, Koprčini, Pelicariću i Štrkalju.  

20. travanj 2024 12:42