StoryEditorOCM
OstaloVeslanje

Šibenčani na 'Jumbovoj' međunarodnoj regati u Zagrebu: Jerko i Nino uzeli zlato

5. lipnja 2019. - 13:26

"Krkaši" Jerko Radovčić i Nino Perišić u kombiniranom četvercu "bez" osvojili su prvo mjesto, Lovre Klarin u (drugom) kombiniranom četvercu "bez" uresio se srebrom, dok su Sara Slugan i Marta Budimir u dvojcu na pariće za starije kadetkinje doveslale do trećeg mjesta na 22. Međunarodnoj regati "Jumbo", koja je održana u Zagrebu. Ova regata, na kojoj se natjecao dio posada šibenskog VK "Krka", po riječima Dražena Crnogaće, predsjednika Kluba, tradicionalno služi za okupljanje i provjeru mlađih posada radi njihova "slaganja" za Hrvatsko veslačko prvenstvo.

 

 

- Svake godine prvog vikenda u lipnju na Regatu dođe i puno veteranki i veterana, te gostiju - posada iz inozemstva. U tom međunarodnom mladom-starom kolopletu sudjeluju redovito i posade iz Šibenika. Tako su treneri Radečić i Krasić i ove godine u Zagreb poveli nekoliko šibenskih armova, točnije 11 veslačica i veslača. Najprije su u Zagreb pošli trener Radečić i četiri naša najbolja juniora, Lovre Klarin, Kristijan Papak, Nino Perišić i Jerko Radovčić, dok je ostatak ekipe poveo trener Krasić kombijem OKK "Dražen Petrović", na čemu zahvaljujemo Josipu Milakoviću - kazao je Crnogaća.

Prvenstveni cilj juniora bio je, dodao je, korištenje prilike za uveslavanje i međusobno odmjeravanje snaga članova reprezentativnog osmerca, dok su oni mlađi u Zagrebu ponajprije trebali stjecati iskustva.

 

 

- Rezultati, odnosno plasmani, ovom prilikom nisu važni, ali nas raduju. U Zagrebu su još bili Matej Krnić (ušao u A-finale skifa za kadete, ali zbog viroze u njemu nije mogao nastupiti), Toni Poduriljko i Roko Rupić (B-finale u dvojcu na pariće za kadete), Lovre Matešić i Filip Matešić (C-finale u dvojcu na pariće za mlađe juniore). Treba napomenuti da je na Jarunu trebao zaveslati i vrlo pouzdani Filip Gligić u skifu za mlađe juniore, ali ga je viroza dan prije polaska na put spriječila u tome. Idući, i to vrlo zahtjevan nastup, Lovre, Nino i Jerko imat će za dva tjedna na Bledu, gdje će se osmerac čiji su oni članovi opet razdijeliti na dva četverca, sve kako bi se iskušalo stanje forme pred početak priprema za odlazak na juniorsko Svjetsko prvenstvo u Japan - rezimirao je predsjednik VK "Krka".

26. travanj 2024 12:39