StoryEditorOCM
OstaloZa 13. nagradu Skradina prijavljeno više od 110 vozača

Dođite guštati u brzini i brdskom automobilizmu

Piše Josip Čaleta Car
16. svibnja 2019. - 21:54

U vikendu pred nama kraškom ljepoticom Krkom širit će se miris benzina i zapaljenih guma, jer na rasporedu je 13. izdanje "Nagrade Skradina" u brdskom automobilizmu. Ovaj dinamičan i zanimljiv sport ljubiteljima adrenalina posebno je u srcu kada je Skradin u pitanju, jer radi se o odlično pripremljenoj stazi u predivnom krajoliku, što privlači velik broj vozača iz regije. Sve zasluge za to pripadaju vrijednim entuzijastima iz AK "Mihovil", koji su stazu dugu 3400 metara pripremili kao da se radi o svjetskom prvenstvu, uz maksimalnu sigurnost, kojoj se daje posebna pažnja. Upravo stoga je ova utrka omiljena u cijeloj regiji, a od lani ima i međunarodni karakter, jer se vozi i prvenstvo centralne europske zone (CEZ).
- Ove godine imamo više od 110 prijavljenih vozača, a zasigurno će biti još prijava. Dolaze nam vozači iz cijele regije, od Slovenije, preko BiH do Crne Gore i Srbije, tako da nas čeka vrlo zanimljiv vikend, a mi smo apsolutno spremni - izvijestio nas je tajnik AK "Mihovila" Vlatko Mikulandra.

Perekovićeve nevolje

Ovaj broj ne treba čuditi kada se zna da će uz prvenstvo Hrvatske skradinskom ljepoticom juriti i vozači iz BiH, koji voze svoj šampionat, a stiže ih dvadesetak. Zasigurno će atraktivan biti i crnogorski vozač Vasilije Jakšić, prvak CEZ-a u klasi M1, sa svojim Mitsubishi EVO 9, a tu su i vozači iz Slovenije i Austrije, koji se uvijek pojave s moćnim vozilima. Zanimljivo će biti i u domaćem prvenstvu, gdje će rekord staze braniti Dejan Dimitirijević koji je vozio 1.40, 689, a glavna prijetnja bit će mu Domagoj Pereković, koji je bio prošlogodišnji favorit, no na treningu mu se zapalio motor. I ove godine Pereković u Skradin stiže s problemima, s obzirom da se na prvoj utrci prethodnog vikenda prevrnuo na Sljemenu, ali, kako sam poručuje, automobil će biti spreman. Svakako najveća novost ove sezone bit će razglas postavljen duž cijele staze, tako da će publika biti informirana o rezultatima svih vozača.
- Za to moramo zahvaliti Auto timu Tokić koji nam je sponzor i bez njihove pomoći ne bismo mogli kupiti razglas kojim ćemo pokriti cijelu dužinu - sa zadovoljstvom nam kazuje Mikulandra. Šibenske boje branit će dva vozača AK "Mihovil", te 12 članova AKK "Rogoznica".


Raspored treninga i utrka
Iz kluba su nas obavijestili da će promet na skradinskoj stazi biti zatvoren u subotu od 10 sati zbog službenog treninga u 13 sati, a cesta će se otvoriti u 19 sati. Nedjelja je dan utrke i cesta će biti zatvorena u 10 sati, dok je start zakazan za 12 sati. Organizator poziva sve gledatelje da na stazu dođu na vrijeme i zauzmu svoja mjesta na sigurnim pozicijama, kako bi se utrka odvijala nesmetano, te da ne mijenjaju položaje između dvije vožnje, što sucima u zavojima i na stazi zadaje dodatne probleme.

26. travanj 2024 14:23