StoryEditorOCM
OstaloBorilački sportovi

Karmela Makelja uzela i treći naslov prvakinje ove godine; Borci 'Dalmatina' osvojili još jedno srebro i tri bronce

5. svibnja 2019. - 13:31

U subotu je u Opatiji održano je prvenstvo Hrvatske u low kicku za seniore, kick lightu za juniore i light contactu za kadete. Nastupilo je preko 300 natjecatelja iz 64 kluba iz cijele Hrvatske.

Članovi šibenskog Kickboxing kluba 'Dalmatino' su nastupili s pet natjecatelja.

Karmela Makelja je nastupila u konkurenciji seniorki do 56 kilograma. Kako je ona bivša i sadašnja prvakinja, oslobođena je kvalifikacija, a u finalu ju je čekala Ivona Lučić iz Zagreba, inače standardna reprezentativka koja je lakoćom stigla do finala.

 

 

- Karmela je jakim serijama udaraca neutralizirala pripremljenu taktiku protivnice i pobijedila velikom bodovnom razlikom, te osvojila i treći naslov ove godine. Prva dva naslova su K-1 iz Osijeka u ožujku i kick lighta u travnju iz Kostrene- kazao je Damir Lambaša, trener 'Dalmatina'

Snježana Prgomet nije imala konkurenciju u kategoriji do 48 kg u kojoj je aktualna prvakinja i reprezentativka, pa je nastupila u onoj do 52 kg, ali u finalu nije uspjela svladati prvakinju, te osvaja srebrnu medalju.

Nives Radić nije mogla nastupiti na ovom prvenstvu zbog loma prsta sa posljednjeg prvenstva.

- U svakom slučaju sve tri natjecateljice ostaju standardne reprezentativke koje ove godine očekuje nastup na svjetskom prvenstvu- veli Lambaša.

Prema njegovim riječima, vrlo dobar nastup u Opatiji imao je debitant Svetin Vukičević, koji je pobijedio u svojem prvom meču, da bi u drugom zbog grešaka uslijed neiskustva bio poražen.

- U svakom slučaju, Vukičević je zasluženo osvojio brončanu medalja i treće mjesto u konkurenciji kadeta do 63 kg.

Brončane medalje još su osvojili Ante Kapović i Marko Štrkalj u konkurenciji juniora do 84 kg.

 

 

Inače, u kutu natjecatelja 'Dalmatina' je bio trener Damir Lambaša, a voditelj tima predsjednik kluba, Darko Mikulandra.

- Natjecatelje Dalmatina za mjesec dana u Omišu očekuje posljednji nastup u prvenstvu Hrvatske i to onaj u full contactu. Očekujemo nastup u istom sastavu, pojačani za Nives Radić- zaključio je Lambaša.

 

18. travanj 2024 02:45