StoryEditorOCM
OstaloOdluka u Beogradu

Solaris propustio matirati Partizan: Ruke se "sunčanima" ukočile u dramatičnoj završnici; Promašili su čak i dva peterca (FOTO)

23. ožujka 2019. - 12:01

S pogledom u prazno. Tako su iz Crnice otišli navijači Solarisa nakon prve kvalifikacijske utakmice s Partizanom. Zaista je nevjerojatno kako su Šibenčani prokockali lijepu prednost stvorenu u zadnjoj četvrtini.

Crnica je poslije dugo godina bila puna kao čep. Beogradski Partizan, u Srbiji popularno zvani „crno-beli", bivši prvak Europe u kvalifikacijama za A-1 Regionalnu ligu bili su i više nego dobar mamac za Šibenčane. Ambijent u Crnici uvelike je nadmašio kvalitetu igre. Više od sto Funcuta, te velika vaterpolska imena (Perica Bukić, Aleksandar Šoštar, Ivica Tucak, Milivoj Bebić, Deni Lušić, Renco Posinković...) učinili su atmosferu još ljepšom, sportskom.

Šibenčani najviše mogu biti ljuti sami na sebe. Četiri minute prije kraja vodili su sa 9:7 i imali peterac. No, Eugen Koprčina nije uspio svladati Bulajća.

- Može li tko zabiti gol - očajavao je u time-outu sa svojim igračima šibenski trener Joško Kreković. No, kao da su se desnice i ljevice domaćinu ukočile u dramatičnoj završnici.

Beograđani su, zato, u završnici dvaput zatresli mrežu. Konačan je rezultat izazvao i „iskrice" u bazenu poslije zadnjeg sirene. No, situacija se među igračima brzo primirila. To nam je potvrdio i kontrolor suđenja Marijo Brguljan, nekad veliko svjetsko sudačko ime.

SOLARIS - PARTIZAN 9:9 (3:3, 2:1, 2:3, 2:2)

ŠIBENIK - Bazen u Crnici. Kvalifikacije za A-1 Regionalnu ligu - 1. utakmica.Gledatelja 600. Suci: Petar Abramović i Veselin Mišković (Crna Gora). 

SOLARIS: Šparada (6 obrana), Malenica, Komadina (1), Štrkalj (1), Begović (1), Erak, A.Vlahović (1), Pelicarić, Bušelić (1), Bulat, Lipar, Koprčina (2), Jukić, Kreković (2).

PARTIZAN: Bulajić (14 obrana), Andrin, Kasum (2), Nešić, Radulović, Tomić, Vićković (1), Andrejević (1), Barač, Radanović (2), Radonjić (1), Gbadamassi (1), M.Vlahović, Branković (1).

Igrač više: Solaris (3/9), Partizan (3/6)

Peterci: Solaris (0/2), Partizan (1/1)

SEMAFOR
1:2 - Komadina je doveo Solaris u vodstvo, no „crno-bijeli" su preokrenuli preko Radanovića i Brankovića. A mogli su i do 1:3.

7:7 - Nevjerojatan kiks vratara Solarisa Šparade, koji je sam sebi ugurao loptu u gol nakon udarca Kasuma.

9:7 - Šibenik je četiri i pol minute prije kraja prvi put poveo s dva razlike. Strijelci su u tom razdoblju bili Begović i Štrkalj.

9:9 - Partizan se brzo vratio preko Vićkovića i peterca, koji je realizirao Radanović.

19. travanj 2024 20:11