StoryEditorOCM
OstaloCrnica "gori"

"Sunčani" najavljuju: Partizan mora pasti; Podijeljeno svih 500 ulaznica za utakmicu, iz kluba poslali poruku svojim navijačima

21. ožujka 2019. - 14:11

Trebalo bi duboko zakopati u arhive da bismo pronašli podatak kada se u šibenskom bazenu u Crnicu igrala tako važna utakmica poput one u petak (20 sati) u kojoj Solaris dočekuje beogradski Partizan u prvom susretu kvalifikacija za ulazak u A1 regionalnu ligu. U tome nam je pomogao Andrija Vlahović, kapetan "sunčanih":

- Sigurno u zadnjih deset godina nije bilo ovakvog vaterpolskog "ludila" u Šibeniku. Ili, još od utakmice s kotorskim Primorcem kada smo igrali u Kupu LEN-a, a kada nas je s klupe vodio sadašnji izbornik Ivica Tucak. Znam da je klub podijelio 500 ulaznica za utakmicu s Partizanom i da su one "planule" još u srijedu prijepodne. Na tribinama će biti najmanje 100- njak Funcuta, a svaka rupa na bazenu će biti popunjena. Na nama je da iskoristimo taj vjetar u leđa i svladamo Beograđane u Crnici- kazao je najbolji strijelac Solarisa.

 

 

Podsjetimo, Šibenčani su u kvalifikacije ušli kao drugoplasirani iz A2 regionalne lige, a Partizan kao pretposljednji iz višeg ranga. U A1 ligi će dogodine zaigrati momčad koja bude uspješnija iz dva ogleda. Nakon premijere u Crnici, uzvrat je 30. ožujka na beogradskoj Banjici.

Spomen Partizana svakom pratitelju vaterpola ulijeva strahopoštovanje. Dovoljno je kazati kako je riječ o sedmerostrukom prvaku Evrope. No, sadašnji Partizan je daleko od slavne prošlosti. "Crno- bele" muče egzistencijalni problemi. Primjerice, klub je ovršila beogradska Gradska čistoća, a više od tri tjedna ne treniraju u svom bazenu- jer nemaju novca za grijanje!? Međutim, u Crnici respektiraju protivnika:

- Rekao bih da je omjer između nas i Partizana 50:50. Oni imaju iskustvo više igranja u A1 ligi. Međutim, u Crnici nitko nije favorit, osim naših euroligaša. Partizan je mlada momčad, koja gaji klasičan srpski stil igre. Moramo biti spremni na agresiju, pa čak i udaranje. Ali, trebamo se znati nositi s tim pritiskom. Svi smo spremni, željni igre, a motiv od ulaska u viši rang i igranja s Partizanom ne možemo ni zamisliti. Iskreno, volio bih da revanš igramo u svom bazenu. No, u prvoj utakmici ne razmišljamo o nekakvom "nabijanju" razlike. Najvažnije je pobijediti i s prednošću otići u Beograd- zaključio je Vlahović.

Šibenska delegacija bila je u Splitu i gledala Partizan kontra Jadrana:
- Ta utakmica nam nije mogla puno toga otkriti. Beograđani su odmarali dva ponajbolja igrača, a nije bilo ni iskusnog centra Korolije. U svakom slučaju, radi se o ekipi koja gaji momčadsku igru, bez nekih ekstra pojedinaca- kazao je Eugen Koprčina, napadač Solarisa iz Biograda, koji priznaje da nikada nije igrao atmosferi kakva će vladati u petak u Crnici.

Zaigra li 37- godišnji sidrun Korolija u Šibeniku s njime će posla imati branič "sunčanih" Kristijan Lipar:
- O Koroliji mogu kazati samo sve najbolje. Međutim, nama je važno što u utakmicu ulazimo bez straha i treme. Znamo da u gradu vlada euforija oko utakmice. Pokušavamo se isključiti, ali uvijek neki glas dođe do nas. No, nema veze, za ovakve utakmice živimo i treniramo- veli Lipar.

 

 

Iz kluba su poduzeli neke sigurnosne mjere zbog gostovanja "crno-belih", a održano je i nekoliko sastanaka u trokutu policija- Funcuti- uprava kluba:

- Ulaz na bazen će biti slobodan, ali nitko neće moći ući ako nije podigao ulaznicu. Molim gledatelje da na bazen dođu sat vremena prije početka kako bi se izbjegle eventualne gužve. Također, pozivamo na fer navijanje, bez upotrebe pirotehničkih sredstava i transparenata uvredljivog sadržaja- rekao je Jakša Knežević, tehnički tajnik Solarisa.

20. travanj 2024 05:08