StoryEditorOCM
Ostaloprijavite se

Doznajte sve o ovogodišnjem ProminaTrailu; Organizatori su ponosni što su ušli na svjetsku kartu

4. ožujka 2019. - 09:43

U subotu 23. ožujka bit će održan tradicionalni ProminaTrail, po mnogima najbolja trail utrka u Šibensko-kninskoj županiji.
- Pozivamo sve građane da s nama provedu nezaboravan vikend na Promini u Drnišu. To više što slavimo pet godina ove jedinstvene utrke. Prošlogodišnjih oko 400 natjecatelja jasno je pokazalo da ProminaTrail postaje nezaobilazan trend u predsezoni sportskih događanja. Peta godina donosi ono najbolje od nas, a to su kvalitetno koncipirane i pripremljene staze, dobra hrana i piće te afterparty na 855 metara nadmorske visine u Planinarskom domu "Promina". Sav trud onih koji završe svoju stazu nagradit ćemo i finisherskom medaljom, posebno izrađenom za slavljeničkih pet godina - kaže Nikola Perlić, direktor utrke.

Prijave za utrku su otvorene do 20. ožujka. Naravno, prijaviti se može i na sam dan utrke. No, za one koji se prijave do srijede 6. ožujka vrijede i posebni popusti. Prije svega u cijeni, budući da će oni platiti startninu od 100 kuna, dok oni koji se prijave kasnije iz novčanika će morati izvaditi 120 kuna da bi uživali u utrkivanju u jedinstvenom ozračju Promine.

- Od ove godine smo na svjetskoj karti trail utrka. Ispunili smo kriterije koje je zadala Međunarodna trail organizacija (ITRA). Staze Veliki točak i Mali točak imaju certifikate te nose i specifične bodove po ITRA-inu indeksu. Veliki je to uspjeh za Drnišane, koji svake godine dižu letvicu u organizaciji utrke, a samim time i za grad Drniš, koji može u budućnosti očekivati i zvijezde ovog sporta - ponosno ističe Perlić.

 

 

Najkraća staza ProminaTraila je "Špilja Liluša" od 10 kilometara.
- Staza je koncipirana tako da je se može prijeći pješačeći za dva sata. I upravo to je ono što će veliki dio natjecatelja i učiniti na toj stazi. Šetati, uživati u planinskoj prirodi i napuniti baterije za radni tjedan - veli Perlić.

Zato trkače na stazi "Veliki točak" od 30 kilometara očekuje prava avantura, jer akumulirana visina na ovoj stazi prelazi 2150 metara. Također, trkači će imati priliku na ovoj stazi upoznati svaki kutak prekrasne planine Promine.

- Na koncu, staza "Mali točak" dužine 20 kilometara je postala prava ljepotica - poručuje Perlić.

ProminaTrail dio je Dalmatinske trail lige koja ulazi u svoju treću godinu postojanja te okuplja deset utrka razasutih diljem Dalmacije i Dalmatinske zagore. Utrke promoviraju ljepote Dalmatinske zagore, obale i otoka.

Start prve utrke u Drnišu je predviđen u 9.30. Topli obrok i okrjepa za sve natjecatelje je od 12.30. Dodjela nagrada bit će nakon dolaska trkača na cilj, oko 14 sati.

- Kao i uvijek, na ProminaTrailu su prisutni i natjecatelji iz susjednih zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije te ovoga puta Norveške i Poljske. Za najuspješnije i najbrže pripremili smo nagrade "Drniška košara" (pršut, sir, vino od lokalnih proizvođača) te originalni suvenir izrađen samo za ProminaTrail finishersku medalju u obliku pršuta - zaključio je Perlić.
 

19. travanj 2024 22:44