StoryEditorOCM
OstaloPraznih ruku iz Srbije

Vaterpolisti Solarisa "nokautirani" u Nišu: "Sunčani" izgubili gotovo sve šanse za prvo mjesto, "vise" im i kvalifikacije

27. veljače 2019. - 22:21

Vaterpolisti Solarisa praznih se ruku vraćaju s mini turneje po Srbiji. Nakon što su u nedjelju izgubili od Radničkog (5:6), "sunčani" su poraženi i u srijedu navečer u Nišu (4:7). Ako je neuspjeh u derbiju u Kragujevcu bio koliko- toliko probabljiv, gubitak bodova od Naisa je pravi šok za Šibenčane. Iz jednostavnog razloga, jer su tim porazom momci trenera Joška Krekovića praktički izgubili svaku nadu da će osovojtii prvo mjesto i izuravno se plasirati u A1 regionalnu ligu, što je bio cilj ove sezone. Dapače, vrlo lako mogli bi ostati i bez drugog mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije za ulazak u viši rang s pretposljednjim iz A1 lige.

No, o kalkulacijama uoči same završnice sezone u A2 regionalnoj ligi malo kasnije. Prije toga, nekoliko riječi o utakmici u Nišu.

Nju je trener Kreković najavljivao kao finale svjetskog prvenstva za Solaris. I očito je važnost utakmice sputala ruke "sunčanima". Ili se psihološki nisu uspjeli oporaviti od nedjeljnog poraza u Kragujevcu. U svakom slučaju, poslije remija s Budvom u Crnici, već spomenutog neuspjeha s Radničkim, poklekli su i trećoj uzastopnoj važnoj utakmici za rasplet sezone.

Da bi na bazenu na Čairu moglo loše završiti za papirnatog favorita bilo je vidljivo već u prvoj četvrtini. Gosti su loše ušli u utakmicu i promašili prva tri napada. Zabili su tek iz četvrtog pokušaja (Koprčina) za 1:1. Međutim, domaćini su s dva uzastopna gola otišli na prvi mali odmor s vodstvom 3:1.

Tračak nade za Solaris ukazao se u drugoj četvrtini. Najiskusniji Vlahović i Komadina realizirali su dva igrača više za 3:3. No, u posljednjoj sekundi druge dionice Milošević pogađa za novo vodstvo Naisa.

Taj gol kao da je presjekao Šibenčane, koji su u trećoj četvrtini doživjeli pravi nokaut. U napadu nisu imali prava rješenja, a sve udarce koje su uputili prema vratima domaćih zaustavio je raspoloženi golman Lazić. Tako su Šibenčani u trećoj četvrtini ostali bez gola, što su Nišlije kaznile s tri pogotka za velikih (7:3).

U posljednoj četvrtini domaćini su rutinski sačuvali golemu prednost.

Za kraj, malo kalkulacija. Uglavnom, računica je loša za Solaris, koji treba odigrati još samo jednu utakmicu i to na gostovanju kod Primorja u Rijeci. Budući da trenutačno imaju bod manje od Radničkog, Šibenčani teško da ih mogu preskočiti sve da Kragujevčani i izgube od Budve u međusobnom srazu u subotu. Baš je eventualna pobjeda Crnogoraca u susretu s Radničkim i najlošiji scenarij za Solaris, jer će u tom slučaju i oni imati bod više od Šibenčana uoči posljednjeg kola. A i Radnički i Budva u zadnjem kolu imaju protivnike (Nais i Vojvodina) koji će im teško pomrstiti račune.

Nais- Solaris 7:4 (3:1,1:2, 3:0, 0:1)
NIŠ- Bazen Čair. Suci: Goran Gavrilović (Hrvatska) i Nenad Goljanin (Srbija).
Nais: Lazić (15 obrana), Mitrović, Pavičić, Kosić, Budurin, M. Milošević (3), Mickić (1), Lekić (1), Živić (1), Nikolić, Malenović, D. Milošević, Stoiljković, Stjepanović (1).
Solaris: Šparada (3 obrane), Malenica, Komadina (1), Štrkalj, Begović, Erak, Vlahović (1), Pelicarić (1), Bušelić, Bulat, Koprčina (1), Jukić, Kreković.
Igrač više: Nais 1/8; Solaris 3/11.
Peterci: Nais 1/1; Solaris -.


 

 

20. travanj 2024 05:23