StoryEditorOCM
OstaloPRESUDNE BITKE

Vaterpolisti Solarisa vizu za prvu regionalnu ligu vade na vrćim gostovanjima u Kragujevcu i Nišu: Najiskusniji igrač "sunčanih" upozorava da moraju biti spremni i na grubost

Piše Borislav Juras
23. veljače 2019. - 12:44

Nes(p)retni remi s Budvom (8:8), gubitak dvaju bodova na svome bazenu, nisu izravno poremetili vaterpoliste Solarisa u borbi za najviši plasman u regionalnoj A-2 ligi. Ono što su prosuli oni, prosuo je, na sličan način, i kragujevački Radnički. Primorje je opet bilo dobar Solarisov suradnik, odigralo 10:10 u Kragujevcu. To znači da momčad trenera Krekovića uoči tri zadnja kola ima dva boda više od Radničkog, pet više od Budve.

Ta Budva je opet u zadnjoj četvrtini naudila Solarisu. Nakon pogotka Štrkalja za 8:5, početkom zadnjeg dijela igre, kao da je domaćin prije vremena zaključio utakmicu. Na to su se nadovezale teško objašnjive pogreške najiskusnijih igrača u zadnjoj minuti, pa je čak Budva u jednom trenutku došla u priliku za pobjedu...

- Gdje bi nas odvelo da analiziramo utakmicu minutu po minutu, napad po napad? Stoji da su oni u zadnjim sekundama mogli dobiti, a mogli smo i mi, da je ušao Pelicarićev šut. Greške se događaju, i naše, i suparničke, sastavni su dio igre. Činjenica je da smo imali tri pogotka viška, da smo bili u poziciji zatvoriti utakmicu pobjedom, ali smo ju zatvorili remijem. Bitno je da smo svi dali maksimum, da smo bili bolji u situacijama s igračem više, ne i u konačnom rezultatu - bez naznake nezadovoljstva konačnim ishodom će Andrija Komadina, najstariji igrač Solarisa.

Krv, ozljede...

Zadnja minuta utakmice Radničkoga i Primorja je prošla baš kako Solarisu odgovara. Primorje je uspjelo izjednačiti, otkinuti dva boda šibenskome izravnom konkurentu, ali je i samo ostalo bez pobjede. Time i bez šanse da se u završna tri kola priključi borbi za prve dvije pozicije, pa bi bez previše (natjecateljskog) motiva moglo dočekati Solarisa u zadnjem kolu. U završnici je Radničkome s pravom zamjene isključen opasni strijelac Francuz Guillaume, pa postoji mogućnost da propusti utakmicu sa Solarisom!

Kragujevački dvoboj obilježilo je mnoštvo isključenja, bilo je krvi, ozljeda... Ne treba najavljivati da na slično moraju biti spremni i šibenski vaterpolisti. Oni će u nedjelju (početak u 19.30) igrati u Kragujevcu, pa tri dana kasnije, u srijedu, kontra Naisa u Nišu.

Te utakmice su im klasične "biti ili ne biti", kad je u pitanju napredovanje u regionalnu A-1 ligu. Dat će odgovor na pitanje hoće li iduće sezone igrati u društvu Juga, Partizana, Mladosti, Crvene zvezde, ili će se koprcati na nivou Galeba, možda Biograda i sličnih!

 

 

- Prošao sam sve te njihove bazene, od Bečeja, Novog Sada i Beograda, pa do Niša. Ljudi tako igraju, čvrsto, fizički zahtjevno, na granici brutale. Znamo da vaterpolo nije balet, i moramo biti spremni da će nam skakati po glavama. Moramo adekvatno odgovoriti, znati se nositi i s pritiskom koji će dolaziti s tribina. Radnički nije pun ekstra kvalitetnih pojedinaca, ali je dobro ukomponirana i spremna momčad. Iako nije u igri za najviši plasman, i Nais nam neće biti jednostavan. Uvijek je neugodno igrati na njihovu velikom bazenu - veli Komadina.

Napad u Splitu

Njemu i suigračima će Vukovar biti baza iz koje će u pohod na Kragujevac, potom i Niš. Odustalo se od višednevnog boravka u Srbiji, vjerojatno preventive radi, nakon nedavnog, toliko potenciranog incidenta u Splitu. Najiskusniji igrač Solarisa ipak ne očekuje probleme na srpskim gostovanjima...

- To što se dogodilo u Splitu, događa se svugdje u svijetu, da te napadaju ako nosiš majice s natpisima koji se nekome ne sviđaju. U konkretnom slučaju, nisu bili bitni Zvezdini mladići, nego njihove majice s oznakom poznatog kluba. Ništa bolje ne bi prošli ni dinamovci, dok, recimo, momci iz mnogima nepoznatog Šapca istoga dana nikome nisu smetali! Slično sam jednom i ja doživio, i to kao turist, pa sam, srećom, samo ostao bez majice s natpisom. Tenzije među klubovima i potencijalne prijetnje na bazenima ovdje nisu toliko velike kao, primjerice, u Grčkoj između Olympiakosa i Panathinaikosa. Igrao sam za oba kluba. Tamo ti ni policija nije jamac sigurnosti na putu do bazena, pa i uz obavezan uvjet da nemaš klupskih obilježja. Najgore iskustvo je bilo na jednoj utakmici, kad su nas svime i svačim napali suparnički navijači na bazenu, u situaciji kad nije bilo policije spremne za intervenciju - otkrio je Komadina svoje (grčke) uspomene.

26. travanj 2024 14:07