StoryEditorOCM
OstaloSKIJANJE

Na Blidinju održano 11. otvoreno prvenstvo Šibenika, na kojemu je nastupilo više od 60 natjecatelja: na snijegu se poznaju junaci

Piše Josip Čaleta Car
21. veljače 2019. - 12:48

Mislim da je ovo jedno od najboljih prvenstava do sada, ako ne i najbolje – zadovoljan je Vjeran Paić, predsjednik Ski kluba Šibenik, koji se još jednom pokazao kao odličan organizator ovog nadasve zanimljivog natjecanja. Na kraju je i ove godine sve završeno odličnom zabavom uz večeru i glazbu u restoranu "Staza", u samom srcu Blidinja.
Više od šezdeset natjecatelja nastupilo je na ovogodišnjem izdanju prvenstva, koje se održalo na stazi dugoj 550 metara uz 221 postavljena vrata. Stazu je postavio iskusni Milan Krajinović, a startali su skijaši svih dobi, od onih najmlađih, šestogodišnjaka, do veterana starijih od šezdeset i pet godina.

Besplatna škola

– Ono što obvezno moram istaknuti jesu mještani Blidinja koji su pokazali iznimnu ljubaznost, a tu je i gospodin Milan Krajinović bez kojega ova utrka ne bi bila ovako atraktivna. Ono što se još jednom potvrdilo jest da šibenski bazen ima veliki broj talenata koji bi, da imaju uvjete, sigurno bili i reprezentativci, ali, nažalost, to je jedna sasvim druga priča. Svi oni koji su došli iskoristili su blagodati lijepog vremena, pa je tako ove godine škola skijanja, koja uvijek bude besplatna, točnije na račun Ski kluba, imala najviše polaznika, što nas čini sretnima i daje jamstvo svijetle budućnosti ovog prvenstva – zadovoljno je zaključio Vjeran.

Prvenstvo je održano u zaista idealnim uvjetima, uz puno snijega i sunca. Uz veleslalomsku utrku, održano je i tradicionalno natjecanje u sanjkanju, gdje su u uzbudljivoj borbi slavili mali Vinko i njegov otac Filip Smolčić.

Tri dana dobre zabave svakako će pamtiti svi, a posebno oni najmlađi, čiji nastupi su izazvali ovacije svih prisutnih. Tako je ovo prvenstvo završeno s dvadeset i jednim novim prvakom Otvorenog prvenstva Šibenika, a pripreme za sljedeću godinu počinju odmah.

– Bit će još bolje – sa zagonetnim je osmijehom kazao Vjeran Paić.


Prvaci po kategorijama
Cicibani: Juraj Skračić - Ski klub Šibenik
Ml. djevojčice: Eva Lokas - Ski klub Šibenik
Ml. dječaci: Vito Nakić - Ski klub Šibenik
St. djevojčice: Nika Čala - Ski klub Split
St. dječaci: Niko Nakić - Ski klub Šibenik
Ml. kadetkinje: Viktorija Lokas - Ski klub Šibenik
Ml. kadeti: Bruno Paić - Ski klub Šibenik
St. kadetkinje: Bruna Periša - Ski klub Šibenik
St. kadeti: Petar Zelenika - Hercegovina ski klub
Ml. juniorke: Lucijeta Laća - Ski klub Šibenik
Ml. juniori: Stipe Romić - Ski klub Rakitno
Juniorke: Lucija Mikulandra - ProSki klub Bilice
Juniori: Bože Radoš - Ski klub Tomislavgrad
Seniorke: Monika Erceg - ProSki klub Bilice
Seniori: Mateo Erceg - ProSki kluba Bilice
Veteranke 1: Željka Skračić - Ski klub Šibenik
Veterani 1: Vjeran Paić - Ski klub Šibenik
Veteranke 2: Ivana Bilan Laća - Ski klub Šibenik
Veterani 2: Aleksej Buturović - Ski klub Šibenik
Veterani 3: Ivo Kovačev - Murter
Veterani 4: Željko Zovko - Mostar

19. travanj 2024 11:35