StoryEditorOCM
OstaloJedrenje

Bolji od Danaca: posada Tonka Rameše pobijedila na prvoj regati u seriji European match race toura održanoj u Šibeniku

18. veljače 2019. - 09:54

Posada Tonka Rameše pobijedila je na prvoj regati u seriji European match race toura održanoj u Šibeniku.

U finalnom dvoboju protiv danske posade, ekipa murterskog kormilara Tonka Rameše došla je do prvog mjesta pobjedom 2:0.

Danci predvođeni Emilom Kjaerom su, dakle, drugi, a treće mjesto zauzela je posada Marka Smolića iz šibenskog JK Val, koji su u borbi za treće mjesto pobijedili slovenskog kormilara Bojana Rajara, također rezultatom 2:0.

Konačan je to poredak nakon tri uzbudljiva dana natjecanja, koje je počelo u petak po jakoj buri od trideset čvorova, a onda se u subotu i nedjelju nastavilo po dosta blažem vjetru.

Dvoboji jedriličara, što se samog vrha tiče, bili su do kraja neizvjesni. Tonko Rameša imao je prvog dana stopostotni učinak, u subotu su prvo mjesto zauzeli Danci, no u nedjeljnom finalu Ramešina je posada pokazala kvalitetu više.

Nakon prve ovogodišnje regate iz serije European match race toura u Šibeniku, natjecanja se nastavljaju u Tivtu (Crna Gora), Lake Neusiedlu (Austrija), Limanu (Rumunjska), Gothenburgu (Švedska), Swinoujscieu (Poljska) te u Lago di Ledru (Italija). Veliko finale bit će organizirano u Šibeniku tijekom listopada.

Organizator šibenske regate bili su Jedriličarski klub Val i njegovi članovi okupljeni u Wave Sailing tim, uz pomoć šibenske Turističke zajednice i Grada Šibenika te uz generalnog pokrovitelja D-Marin Mandalina.

20. travanj 2024 03:11