StoryEditorOCM
OstaloEuropska regata u Šibeniku

Danas odrađen trening, sutra počinje natjecanje

Piše Šibenski.hr
14. veljače 2019. - 19:07

Danas su sa veza u D-Marin Mandalina isplovile prve posade kako bi odradile službeni trening uoči sutrašnjeg početka European match race toura, prve u ovogodišnjoj seriji regata ovog prestižnog natjecanja u dvobojskom jedrenju, javljaju iz šibenskog JK Val.

 

Na treningu su se prve pojavile danska posade pod vodstvom Emila Kjaera te ekipa kojom kormilari Tonko Rameša iz Murtera. Ramešin tim je proteklih dana već odradio nekoliko treninga, shvaćajući ozbiljno svoju ulogu glavnog favorita za osvajanje prve stepenice European match race toura, koja će biti održana od 15. do 17. veljače u Šibeniku. Današnji trening obilježila je tramuntana koja je dosezala i 15 čvorova, tako da su jedra bila puna vjetra, pa je i prizor na moru pred D-Marinom bio uzbudljiv.

 

Podsjetimo, Šibenik je treću godinu za redom domaćin prve u nizu utrka dvobojskog jedrenja u sklopu European match race toura, s tim da će ove godine u našem gradu, u listopadu, biti održano i veliko finale ovog natjecanja na kojemu sudjeluju najbolji europski jedriličari. Nakon prve ovogodišnje regate u Šibeniku, natjecanja će biti održana i u Tivtu (Crna Gora), Lake Neusiedlu (Austrija), Limanu (Rumunjska), Gothenburgu (Švedska), Swinoujscieu (Poljska) te u Lago di Ledru (Italija).

 

Organizator šibenske regate su Jedriličarski klub Val i njegovi članovi okupljeni u Wave Sailing timu, uz pomoć šibenske Turističke zajednice i Grada Šibenika te uz generalnog pokrovitelja D-Marin Mandalina.

 

 

 

26. travanj 2024 03:25