StoryEditorOCM
Ostalo11. otvoreno prvenstvo Šibenika

Još se možete prijaviti za utrku na Blidinju: iako veljača svojim sunčanim danima mami Šibenčane na rivu, jedna od tema u gradu je snijeg i skijanje

Piše Josip Čaleta Car
13. veljače 2019. - 14:09

Iako veljača svojim sunčanim danima mami Šibenčane na rivu, tema u gradu je snijeg i skijanje.
- Kume, ideš li na Blidinje ovoga vikenda? - početak je razgovora na šibenskom štekatu.
- A neću ovon turon, bija san na prvenstvu Dalmacije i uzeja zlato - odgovara drugi, no prvi se ne da...
- Ajde moj kumpanjo, šta ti vridi bit prvi u Dalmaciji ako nisi prvi u gradu. I u pravu je ovaj prvi, jer nakon prvoga izdanja prvenstva Dalmacije, ovoga vikenda na Blidinju održat će se 11. po redu otvoreno prvenstvo Šibenika u skijanju. Oni malo mudriji vrijeme provode na Njuškalu, kupujući novu opremu, pogađajući se do besvijesti...

 

 

Blidinje i njegova staza na obroncima Čvrsnice spremno čekaju Šibenčane. Snijeg već danima pada i pruža fantastičan ugođaj zaljubljenicima u skijanje, isto očekuje i ljubitelje snježnih radosti iz Krešimirova grada, kao i njihove prijatelje, kojih je svake godine sve više. Mjesta još uvijek ima, a iz SKI kluba Šibenik poručuju da se ne čeka zadnji dan.

- Prijaviti se mogu svi zainteresirani na našu mail adresu ski.klub.sibenik@gmail.com ili na broj 098/336038. I ove godine organizirali smo prijevoz, polazak je u subotu u 6.15, ispred robne kuće na Vidicima, a cijena je simboličnih 100 kuna. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do petka 15. veljače u 18 sati.

Znam da će biti dosta onih koji će do Blidinja svojim automobilima, pa mogu poručiti da su ceste očišćene, a vremenska prognoza je apsolutno na našoj strani - istaknuo je Vjeran Paić, prvi čovjek šibenskog skijanja.

 

 

Inače, svečano otvaranje je u petak u 20 sati, dok je utrka predviđena u subotu točno u 11 sati. Svi natjecatelji u svim kategorijama, od najmlađih do veterana, svoje startne brojeve moraju preuzeti do 10 sati. Uz standardne utrke, posebna atrakcija bit će "Super slalom đir", koji je predviđen samo za odrasle skijaše.

Uz natjecanja u skijanju i ove godine biti će upriličena utrka u sanjkanju dvosjedu djece i roditelja.
- Nedjelju smo ostavili slobodnu svim sudionicima prema vlastitom izboru, a oba dana biti će upriličena i škola skijanja - zaključuje Paić.

22. travanj 2024 06:38