StoryEditorOCM
OstaloPET KLJUČNIH DVOBOJA

Solaris s Vojvodinom u subotu (18 sati) u Crnici otvara drugi dio regionalne A-2 lige; Evo što o vrhuncu sezone kaže Karlo Erak: Svaki izgubljeni bod može biti poguban

Piše Borislav Juras
7. veljače 2019. - 12:58

Sve ono što su gradili prethodnih nekoliko mjeseci, vaterpolisti Solarisa moraju potvrditi u sljedeća četiri tjedna. U tom razdoblju će odigrati pet utakmica druge faze regionalne A-2 lige, i to u skupini "za prvaka".

Uoči tih utakmica, oni imaju "pole position", dva boda prednosti pred jedinim rivalima za najviši plasman, Budvom i Radničkim iz Kragujevca. Ostali su manje opasni (Vojvodina, Nais, Primorje), ali ne i bezopasni, pa se tako u Crnici nadaju da bi poslije subotnje večeri mogli povećati prednost pred Budvom. Uvjet je da Crnogorci ostave bodove u Rijeci, a da Solaris sredi Vojvodinu.

Drugi dio tog uvjeta čini se izvjesnijim, pogotovo nakon vijesti da je Ranđić, najbolji strijelac lige (uz Solarisova kapetana Vlahovića), nedavno prešao iz Vojvodine u Budvu! Tokom siječnja su Budvani doveli i vratara, a i Radnički je navodno jači za jednoga ruskog igrača. Za razliku od konkurenata, Solaris nije "trgovao" u zadnji tren. U klubu su (samo)uvjereni da im je aktualni kadar, s kojim su krenuli u sezonu, dovoljan da ostvare temeljni cilj - plasman u regionalnu A-1 ligu!

Potpuno spremni

- Naše trenutno prvo mjesto je pokazatelj da ova momčad nešto vrijedi, baš kao i atmosfera koju imamo. Posložili smo se na pravi način, svi smo zdravi i potpuno spremni za pet utakmica koje nas čekaju. Jasno, i svjesni njihova značenja. U ovih mjesec dana će se otkriti sve. Više nemamo pravo na neozbiljnost u pristupu suparnicima ili bilo kakve kalkulacije, jer svaki izgubljeni bod može biti poguban - naglašava Karlo Erak, koji se minuloga ljeta vratio u Crnicu.

Baš je Erak svojim pogocima povukao Solarisa do pobjede u Novom Sadu, prije par mjeseci. Može li on srušiti Vojvodinu i u šibenskome bazenu?

- Najmanje je bitno tko će to napraviti. Više od učinka nekog pojedinca, zanimaju nas bodovi. Dolazi nam suparnik koji je, ako je istina, ostao bez glavne zvijezde momčadi, ali ima dobru klapu, solidnog vratara, nekoliko mladih reprezentativaca Srbije i našeg Marka Radulovića, jednog od najboljih strijelaca lige. Mi smo se tjednima sustavno pripremali baš za ovaj dio sezone, i već protiv Vojvodine moramo potvrditi koliko vrijedimo, a čim ta utakmica završi, okrećemo se Budvi - najavljuje Erak.

Vojvodina i Budva će biti Solarisove zadnje utakmice u Crnici ove regionalne sezone, pod uvjetom da ne budu morali (kao drugoplasirani) u razigravanje za mjesto u A-1 ligi. Nakon njih, slijedi im mini turneja po Srbiji (gostovanja u Kragujevcu i Nišu su "zbili" u tri dana) te završni put u Rijeku. Utakmica s Vojvodinom se na šibenskome bazenu igra ove subote, a počinje u 18 sati.

19. travanj 2024 22:57