StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLO

Završen prvi krug Regionalne A2 lige: Solaris s prvoga mjesta u ligu 'za prvaka'

Piše Borislav Juras
30. siječnja 2019. - 12:10

Bez puno stresa vaterpolisti Solarisa stigli su do desete pobjede sezone u regionalnoj A-2 ligi. U zadnjoj utakmici prvog kruga, slovenski Koper Primorska im nije mogao parirati u Crnici (završilo je 17:8), pa će momčad trenera Joška Krekovića okruglih 30 bodova prenijeti u drugu fazu natjecanja, ligu "za prvaka". Još važnije, rasplet utakmice izravnih suparnika, Radničkoga i Budve u Kragujevcu (završilo 8:8), vinuo je Solarisa opet na prvo mjesto poretka, koje su (privremeno) izgubili porazom u Budvi.

– Najbitnije je da se iz ove utakmice ne "rode" nepotrebni problemi. Nismo se previše fokusirali na Koper. Tijekom tjedna smo svakodnevno imali trening utakmice s mladom momčadi ruskoga Kazana, pa smo i prilično umorni dočekali Slovence. Iako nije nedostajalo lijepih poteza, možda je manjkalo lepršavosti u igri – otkrio je Andrija Vlahović, kapetan vaterpolista Solarisa, čija je efikasnost u tri utakmice nakon novogodišnje stanke za ocjenu odličan – postigao je po pet pogodaka svim suparnicima (Nais, Medveščak, Koper)!

Njegova ocjena Solarisovih nastupa u prvome krugu regionalne lige je sasvim blizu toj petici...
– Ajde, nek bude četiri i pol od pet. Taj poraz od Budve nas je ipak udaljio od savršenog učinka, ali je najbitnije da smo na zacrtanom putu, da držimo prvo mjesto, da nije bilo nikakvih ekscesa na utakmicama. Ozbiljnost i disciplina su na najvišoj razini. Zadnji rezultati i igre su nam sve uvjerljiviji, što je, vjerujem, znak da smo se posložili, da ćemo do kraja lige suparnicima biti opasni sa svih strana napada – veli kapetan momčadi čija je glavna snaga u dosadašnjem dijelu sezone bila obrana.

Nema kalkuliranja

Po statistici, Solaris je primio najmanje pogodaka u ligi (73 u 11 utakmica). Ostalo je još pet iskušenja, utakmica u kojima valja zadržati prvo mjesto. U mjesec dana lige "za prvaka" (od 9. veljače do 9. ožujka), trebat će obraniti dva boda prednosti (30:28) pred Radničkim i Budvom, jedinim konkurentima za najviši plasman i ulazak u A-1 ligu. Matematika kaže da im 13 bodova iz tih pet utakmica jamči prvo mjesto, ali...

– Pustimo te brojke. Budemo li kalkulirali, jedino možemo sami sebe pokopati. Svjesni smo da moramo u optimalnom stanju dočekati svaku od preostalih pet utakmica, da nam je svaka važna poput finala svjetskog prvenstva. Meni je u prvom dijelu bilo nešto lakše igrati protiv Radničkog, nego u Budvi. Sad će svako gostovanje biti teško, svi će gristi do maksimuma, pa i oni sa simboličnim šansama za prva dva mjesta, poput Vojvodine, Primorja i Naisa – kazao je Vlahović.

Solarisu raspored lige "za prvaka" nudi priliku da u prve dvije utakmice dodatno učvrsti prvo mjesto, pošto će ugostiti Vojvodinu i Budvu.

Slijede im dva gostovanja u Srbiji (Radnički Kragujevac i Nais) te završno u Rijeci (Primorje).

Uoči raspleta prvenstva, na "suhome" će biti zanimljiv sami kraj siječnja, pošto klubovi još ovoga četvrtka do ponoći mogu prijaviti nove igrače. Informacije ukazuju da su se Radnički i Budva pojačali. Takvih novosti iz Crnice nema ni u najavi, ali su one moguće sve do zadnjeg trenutka!

19. travanj 2024 11:59