StoryEditorOCM
OstaloBOĆAnje

Primošten uoči nastavka drugoligaške sezone; Proigraju li parovi, elita je blizu

Piše Borislav Juras
16. siječnja 2019. - 09:51

Pet pobjeda i remi u šest kola, učinak je boćara Primoštena kakav vjerojatno ni sami nisu očekivali u jesenskom dijelu drugoligaške sezone. Moglo je i bolje, da se izvukla pobjeda u Sinju, kontra Otoka, a mnogi su najavljivali puno gore...

– Bilo je zlih jezika, koji su nam predviđali borbu za opstanak, osporavali našu kvalitetu. Istina, i sami smo bili malo oprezniji uoči sezone, i to zbog problema s korištenjem šibenske dvorane, kašnjenja s treninzima, a i kraćeg rostera. Ostali smo bez petorice igrača iz prošle sezone, ali i bez jala unutar momčadi, pa nam je bilo najbitnije izbjeći veće rezultatske turbulencije. Priključili smo trojicu igrača, od kojih su Vukman i Darko Markoč imali važnu ulogu u nekim pobjedama. Posebno nam je važno što je Galešić ostao, i to u smislu slaganja momčadi. Kako nas i ove sezone Ante Papak nosi u trkačkim disciplinama, baš smo u toj fazi utakmica radili ključnu razliku prema suparnicima – objašnjava Alen Papak, voditelj boćara Primoštena.

Njegovi igrači ipak nisu bili dominantni u klasičnim disciplinama. Pogotovo je zapinjalo u parovima, gdje su učinak popravili tek u zadnjem kolu prije stanke (dotad dvije pobjede iz deset duela). No, prokušani recept je prolazio, po kojemu su izvlačili 4:4 u prvom dijelu utakmica, pa preko preciznog izbijanja i trkačkih disciplina osiguravali pobjede.

– Valja pošteno priznati da nam igra nije bila na nivou rezultata, da nam je naruku išlo i to što je liga ove sezone izgubila na kvaliteti. Kako nitko iz Dalmacije nije ispao iz prve lige, gdje je ušao Metković, ti klubovi su pokupili ključne igrače iz drugoligaških klubova, oslabili ih, pa ispada da su nam najopasniji konkurenti oni koji su došli iz treće lige, a to su Vir i Hajduk Rašica.

Može li Primošten i kraj sezone dočekati na prvome mjestu?!

- Dobro je to što očito imamo još prostora za napredak u igri, što imamo kvalitetnih pojedinaca koji mogu iskočiti u svakom trenutku. Držim da nam je Hajduk jedini ozbiljan konkurent, kao momčad koja ima snagu za seriju pobjeda u gostima, a praktički ima najmanje gostovanja, pošto dvoranu dijeli s još tri momčadi iz dubrovačkog kraja. Ako budemo uspješni na dva uzastopna siječanjska gostovanja, naš ostanak na vrhu će biti puno bliže realnosti – rekao je voditelj boćara Primoštena.

Oni u drugi dio sezone kreću ove nedjelje, kad ih u Srebrenome čeka dvoboj kontra Župe dubrovačke (početak u 15 sati).

26. travanj 2024 16:50