StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Poslije mjesec dana pauze, Šibenčani se u subotu vraćaju službenim utakmicama: 'Sunčani' kontra Nišlija 'cementiraju' jedinicu

11. siječnja 2019. - 13:18

Poslije gotovo mjesec dana pauze, vaterpolisti Solarisa vraćaju se u bazen. Barem što se tiče službenih utakmica. Jer, minulih božićno-novogodišnjih praznika "sunčani" nisu baš puno odmarali. Dapače, prema riječima trenera Joška Krekovića - "trenirali su kao pasi". Sve s ciljem da što spremnije dočekaju završna tri kola (Nais, Medveščak, Koper) prvog kruga natjecanja u Triglav A2 regionalnoj ligi.

Prvi protivnik Solarisu u te tri utakmice je srpski Nais, koji gostuje u Crnici u subotu u 17.30 sati. Nišlije su zasigurno i najteži problem Šibenčanima u preostala tri kola koja ih čekaju do konca siječnja. Nais ima omjer pobjeda i poraza (6:2), odnosno samo jedan krivi korak manje u odnosu na Solaris. S tim skorom, Nišlije su osigurali plasman među šest najboljih ekipa koje će se u nastavku sezone boriti za ulazak u A1 regionalnu ligu. Dakle, ponovno će se sastati sa Solarisom i to na niškom bazenu Čair.

- Odmarali smo mjesec dana, ali samo psihički. Imali smo naporna tri mjeseca i trebalo nam je malo da se odmorimo od vaterpola, barem što se utakmica tiče. Čekaju nas tri utakmice u kojima želimo osvojiti maksimalnih devet punata. Nais je prva prepreka. Riječ je o momčadi koja zaslužuje respekt, što su pokazali pobjedom u Budvi. Međutim, imaju i svojih slabosti, koje su dokazali kad su gubili 7:4 od Medveščaka. Da zaključim, sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje - rekao je Andrija Vlahović, ponajbolji igrač Solarisa.

Trenera "sunčanih" Joška Krekovića malo muči činjenica što mu je momčad relativno dugo bez službene utakmice, pa taj problem pokušava premostiti nizom prijateljskih susreta sa susjedima.

Fali igre...

- Je, fali nam igre... Međutim, bez obzira na sve, mi moramo pobijediti Niš u Šibeniku. Ne očekujem lepršavu predstavu, ali bodove svakako - jasan je Kreković.

S pobjedom kontra Naisa, Šibenčani bi praktički "zacementirali" startnu jedinicu za drugi dio prvenstva u A2 regionalnoj ligi u kojem će dodatnih pet kola (jednokružno) odigrati šest prvoplasiranih nakoh 11 utakmica u prvom dijelu. Važno je napomenuti kako je od vitalne važnosti uzeti maksimalan broj bodova do kraja prvog dijela sezone, budući da se kompletan utržak prenosi u "Ligu 6":

- Sigurno znamo da ćemo s Budvom igrati kući. Ovisno o tome tko će ući kao šesti u tu "Ligu 6" moguće je da preostale četiri utakmice igramo u gostima. To na papiru izgleda jako loše. No, od početka sezone govorim kako smo sami sebi najveći protivnik. Jednostavno, imamo kvalitetu i to samo trebamo pokazati u bazenu. Imamo svoj cilj i ja se ne bojim nastavka sezone. Nema se tu što kriti, i dalje je Solaris glavni favorit - govori trener Solarisa.

Budući da do 31. siječnja traje prijelazni rok, postoji i mogućnost da se "sunčani" pojačaju za nastavak sezone.
- Neću a priori odbiti tu mogućnost. Ako drugi klubovi ostanu na dosadašnjim rosterima, onda nema potrebe za novim igračima. Međutim, pojačaju li se izravni konkurenti, onda bi bilo logično da im povučemo neke poteze. Inače, imam veliko povjerenje u momke i ekipu koju smo sastavili uoči sezone - zaključio je Kreković.

19. travanj 2024 04:43