StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLO

Solaris je u Budvi pretrpio prvi ovosezonski poraz. A sada u Crnicu stižu Riječani... Komadina: Primorju bodove moramo uzeti

Piše Borislav Juras
29. studenog 2018. - 13:28

Dok im je Zadar u listopadu ispostavio opomenu bez računa, vaterpolisti Solarisa su mjesec dana poslije lošu igru u Budvi "platili" gubitkom prvih ovosezonskih bodova u A-2 ligi. U maloj euforiji nakon pobjede nad Radničkim iz Kragujevca, veličala se obrana Solarisa, koja je zakazala već na prvom sljedećem ispitu...

- Praktički nam je samo realizacija igrača više bila solidna. U obrani smo imali dosta propusta, primili previše pogodaka u situacijama s istim brojem ljudi u igralištu. Ispada kao da su naši suparnici više grizli, tražili tu pobjedu, a meni je nakon utakmice ostao dojam da smo znatno bolji od njih, da ćemo ih u Crnici bez puno problema pobijediti - osvrnuo se Andrija Komadina, najstariji Solarisov igrač, na prvi poraz sezone.

Vlahović 'udavljen'

Nakon viđenoga na nekim utakmicama u Crnici, gubitak prvih bodova previše ne iznenađuje. I u pobjedi nad Radničkim dobro se vidjelo koliko je Solaris ovisan o dvojici ljudi, vrataru Šparadi i kapetanu Vlahoviću, koliko je malo "okusa i mirisa“ u ostatku momčadi, odnosno (dosad pokazane) kvalitete potrebne da se u gostima lome plivački i fizički dostojni suparnici, poput Budve.

Šparada suigrače u obrani nije uspio "pokriti" sa svojih 16 intervencija (obrana i osvojenih lopti), a Vlahovića su suparnici, kao jedinu jasnu napadačku opasnost, očekivano - "udavili"! U takvim okolnostima je iskočio tek Pelicarić (četiri pogotka), dijelom i Begović (dva pogotka, šest postignutih isključenja). Završna statistika je otkrila da je Solaris imao tek 13 šuteva u okvir suparničkih vrata (kao i kontra Radničkoga), deset manje od suparnika, da je Šparada imao duplo više intervencija od skromnoga domaćeg vratara.

Dakle, momčad trenera Krekovića nije se nametnula napadom, a ni obranom. Neugodno "odzvanja" još jedan raritetan podatak. Ispada da su, uz ekspresna tri pogotka Budve na početku zadnje četvrtine (za vodstvo 9:5), pobjednika prelomile i reakcije momčadi nakon time outa. Domaćini su, poslije kratkih dogovora, sva četiri svoja napada okončali pogotkom, a Solaris sva tri svoja - izgubljenom loptom!

Teška serija

Koliko god neugodan bio, jedan poraz vjerojatno neće poremetiti Solarisove apetite i ciljeve. No, upozorava da će trebati pokazati puno više, posebice na seriji teških gostovanja u Srbiji (Vojvodina, Radnički, Nais), gdje će dobiti jasnu potvrdu jesu li zreli za regionalnu A-1 ligu. Ozbiljan test imaju i ove subote u Crnici. Dolazi im rival koji je označen kao konkurent za najviši plasman, ali, s tri poraza, već prilično zaostaje. Može li utakmica s Primorjem vratiti (pri)mir(je) u redove Solarisa?!

- Oni ove sezone igraju po sistemu toplo-hladno. Riječ je o radnoj momčadi. Vodi ih isto takav trener, proslavljeni sidraš Igor Hinić, a među riječkim mladićima dominantne uloge imaju tri stranca, Slovak, Australac i Srbin. Ne znam hoće li biti kompletni, ali znam da igramo doma, i tu se uopće ne treba postavljati pitanje favorita. Ove bodove moramo uzeti. Jasno, uz puno više žara i odlučnosti u igri - najavljuje Komadina, koji je, iako u petom desetljeću života, još uvijek jedna od najjačih Solarisovih obrambenih karika.

Utakmica Solarisa i Primorja igra se u subotu, u Crnici, a počinje u 19.30 sati.

26. travanj 2024 21:23