StoryEditorOCM
OstaloPet od pet

Vaterpolisti Solarisa sami na vrhu; Andrija "izbužao" Lazara, Šparada "zaključao" svoja vrata

17. studenog 2018. - 23:11

Pet od pet- učinak je to vaterpolista Solarisa u A2 Triglav regionalnoj ligi. Naime, "sunčani" su slavili i u petom kolu, ovaj put protiv Radničkog iz Kragujevca. Momčad trenera Joška Krekovića pobijedila je u Crnici 5:3 (2:1, 1:0, 1:1, 1:1).  Šibenčani su Kragujevčanima nanijeli prvi poraz u sezoni i sada sami drže vrh tablice.

Sam pogled na rezultat sugerira kakva je to utakmica bila. Tvrda, "kvrgava", u kojoj se "krvarilo" za svaki gol. Srećom po Solaris što je u svojim redovima imao raspoloženog napadača poput Andrije Vlahovića, koji je tri puta pogađao mrežu vrlo dobrog vratara Radničkog Lazara Dobožanova.

Međutim, Šibenčani su do pobjede došli prvenstveno zahvaljujući odličnoj igri u obrani. Očito, defanziva postaje zaštitni znak "sunčanih" pod palicom trenera Joška Krekovića:

- Igrali smo čudesnu obranu- izjavio je poslije utakmice kormilar Solarisa. A sve ono što je propustila obrana Šibenčana, pohvatao je sjajni vratar Marin Šparada, koji je skupio čak 16 obrana. Jedini koji je imao ključ za Šparadinu bravu bio je Ivan Gusarov, koji je postigao sva tri gola za goste. I to sva tri s igračem više.

Utakmica protiv Radničkog bila je prva u nizu susreta Solarisa s "al pari" protivnica. I iduće kolo donosi jednu takvu. Naime, Solaris gostuje u Budvi:

- Vjerujem da će nam ta utakmica biti lakša od ove s Radničkim. Ako ništa drugo, onda u psihološkom smislu- kaže Kreković.

Za Solaris su protiv Radničkog igrali: Šparada (16 obrana), Malenica, Komadina, Štrkalj, Begović, Erak (1), Vlahović (3), Pelicarić, Bušelić, Bulat, Lipar, Koprčina, Jukić, Kreković (1).

Inače, utakmica je počela minutom šutnje za iznenada preminulog Grgu Renju, šibenskog vaterpolskog zanesenjaka.

20. travanj 2024 01:18