StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLo

"Solaris" lovi četvrtu pobjedu; Na putu im stoji 'galeb' Nimac koji u Makarskoj igra kontra 'svojih'

Piše Borislav Juras
9. studenog 2018. - 10:09

Nakon triju startnih pobjeda u regionalnoj A-2 ligi, vaterpolisti šibenskog Solarisa imali su vikend bez natjecateljskih obveza. Odmor im je stigao u idealno vrijeme – uoči napornih mjesec dana, razdoblja u kojem će igrati sa svim konkurentima za najviši plasman (Radnički Kragujevac, Budva, Primorje), pa i pokušati, preko splitskih rivala, u završnicu Kupa Hrvatske.

"Zagrijavanje" za te utakmice trebali bi imati u Makarskoj, ove subote, kontra Galeba. Naravno, ako svojim pristupom ne zagriju suparnika za veliko iznenađenje! Suigrače, u kapici Galeba, dodatno bi mogao motivirati i Luka Nimac, koji će ove subote biti u neobičnoj ulozi. Dugogodišnji igrač šibenskoga kluba, koji je (vaterpolski) stasao u Crnici, ove sezone igra u spomenutome klubu.

Raritet je da on, još uvijek, ima više treninga s vaterpolistima Solarisa nego s Makaranima! Iako su i sami svjesni da imaju simbolične, teoretske šanse u ovoj utakmici, ipak će Luka treneru i suigračima u Galebu biti glavni izvor informacija o suparniku.

– Ono što dobro znam jest to da Solaris ima lijepu priliku osvojiti prvo mjesto u ovoj konkurenciji. Momčad je pokrivena na svim pozicijama. Koliko je stvarno kvalitetna, otkrit će im utakmice koje slijede. Možda već i ova s Galebom. Mi ćemo prioritetno pobjede tražiti u dvobojima s Valjevom, Cattarom i rivalima slične kvalitete. Solaris je iznad njih, ali nek znaju da im se nećemo unaprijed predati. Pruži li nam se prilika za iznenađenje, nećemo je propustiti – kaže Nimac, koji će prvi put zaigrati kontra svoga Solarisa.

U Solarisovoj kapici bit će mladić koji je već odigrao sezonu za Galeba. To je Nikola Štrkalj, koji drži da Makarani imaju dobar spoj svojih mladih igrača i pojačanja iz Juga i Mornara. Baš bi on, u subotnju večer, mogao igrati važnu ulogu, na bekovskoj poziciji, bude li trener Kreković dosljedan najavi da će veterana Komadinu štedjeti za najjače suparnike.
 

Utakmica Galeb- Solaris igra se u Makarskoj u subotu u 20 sati.

25. travanj 2024 14:31