StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

U subotu u Crnici okršaj Dalmatinaca: Nakon Kotorana, potopiti i Zadrane

Piše Borislav Juras
25. listopada 2018. - 12:33

Ako je Valjevo jedva izbjeglo poraz dvoznamenkastom razlikom u dvoboju regionalne A-2 lige s vaterpolistima Solarisa, takvu "sreću" nisu imali mladići Cattara. Nakon četvrtine i pol utakmice u Budvi, gdje su prisilni domaćini već drugu sezonu, semafor je pokazivao 6:0 prednost gostiju, a ona je do kraja postala dvaput veća (17:5).

Kako pitanje pobjednika praktički i nije postojalo, vaterpolisti Solarisa su, u tolikoj demonstraciji moći, ipak morali ponuditi neke odgovore svojim trenerima...

- Tražili smo bolju reakciju u postavljenom napadu, kao i u situacijama s igračem više. Na tome smo dodatno radili na treninzima uoči Cattara, i mogu reći da je bilo znatno bolje nego na utakmici s Valjevom. Napad je bio efikasniji, raznovrsniji. U strijelce su se upisali svi igrači osim juniora Vice Eraka, a i on je imao priliku - otkriva Edi Brkić, pomoćnik trenera Joška Krekovića.

Površni pogled na statistiku utakmice otkrit će neobičan detalj. Jači i spremniji Solaris je postigao 12 pogodaka više, ali i uputio tri udarca manje prema suparničkim vratima (27:30)! Pritom, šibenski su vratari imali čak 20 obrana, što ukazuje da suigrači pred njima nisu bili pretjerano čvrsti...

- Kad ide sve dobro, ne treba uvijek tražiti dlaku u jaju, pa tako ni u tome statističkom slučaju. Naše najjače oružje bi trebali biti jaka, čvrsta obrana i kontre. Polukontri i kontri je bilo, a u obrani nismo puno pritiskali presingom. Uvidjeli smo da nema previše efekta, pa smo često koristili i zonu, što je domaćinima dalo prostora da češće šutiraju - veli Brkić.

Jedan od Krekovićevih pomoćnika (drugi je Jure Marelja) se prije nekoliko tjedana vratio u Crnicu, koju je zadnjih godina pohodio samo kao gledatelj.

- Pozvali su me, falilo im je ljudi u stručnom dijelu. Brzo smo se dogovorili, pa se vraćam trenerskoj ulozi nakon one u Adriaticu. Osim pomoći Krekoviću oko prve momčadi, vodim juniore, od kojih su trojica priključena seniorima. To su Vice Erak, Mateo Sabioni i Toni Šparada. Svaku utakmicu će netko od njih dobiti priliku igrati sa starijim kolegama.

Netko od spomenutih će biti u momčadi i ove subote, kad u Crnicu dolazi Zadar (početak u 20 sati). To bi trebala biti još jedna u nizu lakših utakmica, njih četiri, za koje su mnogi unaprijed Solarisu upisali 12 bodova...

- Zadar je momčad bolja od Kotorana, možda na razini Valjeva, s trojicom igrača koji su imali značajne uloge u Medveščaku. Dvaput smo igrali s njima u pripremnom dijelu. Čak su se i dobro nosili, ali i oni znaju da je ovo utakmica u kojoj sve ovisi o nama, odnosno o tome kako ćemo se postaviti - kazao je Brkić.

24. travanj 2024 19:17