StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Svjetski prvaci u Crnici: Barakude s Rumunjima otvaraju Svjetsku ligu

22. listopada 2018. - 15:46

Vaterpolisti Hrvatske u utorak će u Šibeniku na bazenu u Crnici protiv Rumunjske odigrati utakmicu prvog kola Svjetske lige/Europa kupa. Preciznije, radi se o utakmicama Svjetske lige, ali koje se računaju i za Europa kup. Po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine će se kvalificirati na završni turnir osam najboljih Europa kupa, a na tom će turniru četiri najbolja sastava steći pravo nastupa na Super Finalu ili turniru osam najboljih u Svjetskoj ligi. Barakude su razvrstane u skupinu s momčadima Rumunjske i Srbije.

Za utakmicu s Rumunjskom izbornik Ivica Tucak pozvao vratare Marka Bijača (Pro Recco) i Ivana Marcelića (Mladost), braniče Marka Macana (Jug CO), Hrvoja Benića (Jug CO) i Marina Čaglja (Mladost), centre Luku Lončara (Jug CO) i Josipa Vrlića (Barceloneta) te vanjske igrače Antu Viskovića (Jadran), Lovru Miloša (Mladost), Andriju Bašića (Vouliagmeni), Antu Vukičevića (Marseille), Anđela Šetku (Jadran), Lorena Fatovića (Jug CO) i Franka Lazića (Mladost).

Radi o ponešto pomlađenom sastavu. Prvi put nakon duže vremena među pozvanima nema obojice naših najboljih ljevorukih napadača, Jokovića i Garcije, pa će sasvim sigurno priliku više dobiti treći ljevak, Splićanin Ante Visković koji je već neko vrijeme na širem reprezentativnom popisu. Jednako tako na mjestu braniča nema Ivana Buljubašića zbog ozljeda ramena, kao niti Andre Bušlje. Upravo stoga su tu, na braničkim pozicijama već poprilično dokazani Hrvoje Benić, ali i još jedna nova branička nada, Marino Čagalj.

- Čeka nas teška utakmica, no vjerujemo kako ćemo natjecanje otvoriti s pobjedom. Krajnji cilj nam je biti među prve dvije ekipe u grupi. Mi i Srbi smo favoriti i nadam se kako ćemo opravdati taj status-kazao je Luka Lončar, koji jako dobro poznaje atmosferu u Crnici, budući da je nosio kapicu Šibenika.
Otkako je Šibenčanin Tucak izbornik "barakude" su čest gost Crnice:

- Čujte, mi smo igrali u Zadru, Vukovaru, Sisku, Varadžinu... Nastojimo vaterpolo približiti gledateljima u cijeloj Hrvatskoj. Naravno, meni je poseban gušt igrati u Šibeniku. Vjerujem da će kontra Rumunja bazen u Crnici biti ispunjen do posljednjeg mjesta i da će gledatelji uživati u vaterpolu i našoj pobjedi. Držim da ćemo odigrati korektnu i pristojnu utakmicu, jer više od toga nije realno očekivati u ovom trenutku- rekao je Tucak.

Utakmica Hrvatska- Rumunjska počinje u 17,30 sati.

20. travanj 2024 11:52