Imao bi 54 godine Sjećanje na Dražena: Šibenik će i ove godine obilježiti rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke

Imao bi 54 godine

Šibenik će i ove godine obilježiti rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića. U sklopu programa održat će se tradicionalni košarkaški turnir "Sjećanje na Dražena" te atletske utrke "Šibenskih deset" i "Draženova četvorka".

Središnja manifestacija je kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu, u ponedjeljak, 22. listopada, s početkom u 10.30 sati kada će se u zrak pustiti 54 balona u znak sjećanja na Dražena.

Ovu subotu, s početkom u 9.30 sati na šibenskoj rivi startat će i dječja utrka. Prijave se podnose na sam dan utrke, a sudionici ne plaćaju kotizaciju.

Košarkaški turnir "Sjećanje na Dražena" održat će se u subotu i nedjelju u organizaciji OKK "Dražen Petrović" i Grada Šibenika, dok su cestovne atletske utrke "Šibenskih deset" i "Draženova četvorka" na programu u petak i subotu.

Dražen Petrović rođen je u Šibeniku 22. listopada 1964., a poginuo je u Denkendorfu (Bavarska), 7. lipnja 1993. godine.

Uvršten je među 50 osoba koje su najviše doprinijele Euroligi. Spada u red najvećih hrvatskih sportaša svih vremena i smatra se predvodnikom vala europskih košarkaša u NBA ligi.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Svečanost u šibenskom kazalištu Doznajte tko su najbolji sportaši Šibensko-kninske županije za prošlu godinu; Šibenski gradonačelnik poslao poruku koja zvuči kao melem za uši prijateljima sporta (FOTO)

Doznajte tko su najbolji sportaši Šibensko-kninske županije za prošlu godinu; Šibenski gradonačelnik poslao poruku koja zvuči kao melem za uši prijateljima sporta (FOTO)
U četvrtak su u šibenskom kazalištu svečano dodijeljena priznanja najboljim sportašima Šibensko- kninske županij...
Doznajte tko su najbolji sportaši Šibensko-kninske županije za prošlu godinu; Šibenski gradonačelnik poslao poruku koja zvuči kao melem za uši prijateljima sporta (FOTO)