StoryEditorOCM
OstaloJedrenje

"Valovci" predstavili novu klasu: Jedriličarske "Formule" prvi put zajedrile u šibenskoj luci

Piše Šibenski.hr
12. listopada 2018. - 15:43

Jedriličarski klub "Val" predstavio je novu klasu, odnosno katamarane F18 koji su prvi put zajedrili u Šibeniku.

Inače, naziv klase F18 skraćenica je od Formula 18, pa je samim tim jasno da se radi o brzim i atraktivnim plovilima, koji su u Jedriličarski klub Val stigli zahvaljujući entuzijazmu člana kluba Danijela Kraljeva Denija.

Katamarani nazvani Capricorn i Wave Cat, iz klase F18, proteklog su vikenda prvi put zaplovili pred Šibenikom na promotivnoj regati, kako bi prezentirali novu klasu Jedriličarskog kluba Val. Jedrilice su vlasništvo Danijela Kraljeva Denija, koji je najavio da će na proljeće iduće godine u Šibeniku biti održana i prva službena regata u klasi F18.

„Trudit ćemo da ova priča zaživi u Šibeniku i da imamo intenzivno jedrenje u ovoj relativno nepoznatoj klasi“, rekao je Kraljev.

 

 

Posada katamarana F18 sastoji se od dva člana, a priliku da se okušaju u ovim brzim jedrilicama preko vikenda su imali Damir Vukić i Luka Piasevoli u Capricornu te Marijan Uroda i Danijel Kraljev u Wave Catu. F18 je, inače, olimpijska klasa, a sekcija postoji i pri Hrvatskom jedriličarskom savezu. U Hrvatskoj trenutačno ima osam katamarana i šest službenih godišnjih regata.

„Zadovoljstvo mi je svjedočiti ovakvim trenucima, kada se u klubu otvori jedna nova klasa. Ovo je još jedan značajan trenutak za povijest Vala i dodatni impuls razvoju jedriličarskog sporta u Šibeniku, ali i puno šire“, rekao je predsjednik JK Val, Marin Paić.

U Valu se ovih dana užurbano pripremaju za predstojeću jedriličarsku sezonu. Natjecatelji iz klase Optimist preko vikenda su bili na kvalifikacijskoj regati za Regiju jug u Dubrovniku, u Šibeniku su se pripremali jedriličari iz klase Laser 4.7, a laseraši iz klase Standard jedrili su u Splitu. Sezona za laseraše 4.7 i Radial počinje Državnim juniorskim prvenstvom u Omišu, a Optimisti će prvu službenu regatu imati uskoro u Zadru.

24. travanj 2024 18:46