StoryEditorOCM
OstaloPlivanje

Šibenčanima 36 medalja s državnog prvenstva: Ana i Robert apsolutni prvaci, Toniju - rekord

Piše Borislav Juras
1. kolovoza 2018. - 15:20

Dvije titule državnih prvaka i dva hrvatska rekorda su ono najvrjednije što su plivači Šibenika ostvarili na državnome prvenstvu za dobne skupine, od mlađih juniora do seniora. A vrijedilo je još puno toga na zagrebačkim Sveticama. Primjerice, osvojeno je još deset titula, zlatnih medalja u kategorijama mlađih seniora, juniora i mlađih juniora, odnosno ukupno 36 medalja.

Seniorskom zlatu u disciplini 200 metara leptir, Robert Vukičević je dodao i novi državni rekord za mlađe juniore, koji je srušen nakon sedam godina, i sad iznosi 2:03.71. Kako su Robertovi rezultati vrijedili u sve četiri dobne skupine, on je osvojio ukupno osam naslova prvaka Hrvatske (100 i 200 leptir, 50 i 100 slobodno te štafeta), odnosno 15 medalja.

Ana Burazer je naslov apsolutne prvakinje države isplivala na 100 leđno. Uz dvije titule među mlađim seniorkama (100 leđno i 200 mješovito), ona je osvojila ukupno osam medalja u četiri discipline (još 200 leđno i 400 mješovito).

Iako je još kadet po dobi, Toni Slavica je u Zagrebu stigao do medalje u apsolutnoj, seniorskoj kategoriji, i to u disciplini 400 mješovito. Baš u onoj gdje je nedavno, na kadetskom prvenstvu, ostao bez zlata, iako je plivao brže od dotadašnjeg državnog rekorda. Sad je srušio svega nekoliko dana star taj kadetski rekord, i to za četiri sekunde! Osim tog rekorda, rezultat 4:44.66 mu je donio četiri medalje, tri bronce i srebro među mlađim juniorima.

Uz Anu i Roberta, zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji još ima i Bruna Lokas. Ona je postala državna juniorska prvakinja na 200 mješovito. Šibeniku je pripalo i štafetno zlato, u muško-ženskoj postavi mlađih juniora na 4x100 mješovito, gdje su, uz Slavicu i Vukičevića, plivale Marija Kardum i Gabriela Roman.

Juniorska ženska štafeta (Leković, Ševerdija, Kardum, Lokas) u istoj disciplini bila je druga, a na pobjedničko postolje nakon pojedinačnih utrka još su se penjale Martina Ševerdija, Marta Leković (juniorke) i Marija Kardum (mlađa juniorka).

Na ovome četverodnevnom natjecanju, među više od 300 sudionika iz 33 kluba, Šibenik je imao deset predstavnika, sedam cura i troje među muškima. Na listi uspješnosti klubova, plivačice su bile na visokom 4. mjestu, a plivači na 11. mjestu.
 

24. travanj 2024 09:30