SVEČANI DOČEK SREBRNOG VATRENOG Duje Ćaleta Car na prijam u Šibenik doletio izravno iz Marseillea; Pridružila mu se i djevojka Adriana, a majka Nevenka prisjetila se početaka: Koliko je puta pješke išao od Bilica do Šubićevca! (FOTO)

SVEČANI DOČEK SREBRNOG VATRENOG

U petak poslijepodne u šibenskoj Gradskoj vijećnici u organizaciji Grada Šibenika, Šibensko- kninske županije i HNK Šibenik održan je svečani doček Duje Ćalete Cara, reprezentativca Hrvatske i prvog Šibenčanina osvajača medalje na Svjetskom prvenstvu u nogometu.

Ćaleta Car je na prijam u pratnjio djevojke Adriane Đurđević došao izravno iz Marseillea gdje je potpisao petogodišnji ugovor za francuskog velikana Olympique Marseille. Zbog toga su Duju roditelji, rodbina i brojni prijatelji prvi put vidjeli upravo na trgu ispred šibenske katedrala nakon povratka iz Rusije:

- Veliko mi je zadovoljstvo dočekati mog Duju, to više što nisam uspjela otići u Rusiju. Tamo je bio sam moj suprug Damir. Samo mi roditelji znamo što je Duje prošao na putu do svog uspjeha. Koliko je puta samo pješke išao na trening iz rodnih Bilica do stadiona na Šubićevcu. Mi roditelji smo mu bili samo podrška, a za njegov udpjeh je najzaslužnija njegova čvrsta volja- kazivala nam je Dujina majka Nevenka.

Pitali smo je i je li uspjeh promijenio Duju:
- Ne, Duje je ostao Duje. Uspjeh ga nije promijenio. Kakav je bio takav je i ostao. Nadam se da će takav ostati i ubuduće, jer je vrlo pozitivan- rekla je ponosna majka Nevenka.

Konačno, riječ je dobio i slavljenik:
- Osjećam se predivno što sam konačno stigao doma. Kao što znate, imao sam obveza oko potpisivanja ugovora s novim klubom- francuskim Marseilleom. Zadovoljan sam uvjetima u novom klubu i općenito projektu Marseillea koji me je privukao. No, sada sam napokon kući i sada je vrijeme za obitelj- kazao je Duje Ćaleta Car.

Mladi stoper progovorio je ponešto i o sjajnom uspjehu u Rusiji:
- Presretan sam što sam bio dio tima koji je učinio ovaj narod sretnim- poručio je Ćaleta Car i zahvalio ljudima iz HNK Šibenika gdje je ponikao:

- Naravno, moram zahvaliti svim ljudima iz kluba na Šubićevcu. Ponajviše svom prvom treneru i čovjeku koji je najviše radio sa mnom- Mili Petkoviću. Treba znati da sam sa 7 godina došao u Šibenik. Nije bilo lako, praktički 16 godina sam se sam probijao. No, rad kad tad dođe na naplatu- izjavio je srebrni "vatreni".

Duji Ćaleti Caru čestitali su i šibenski gradonačelnik Željko Burić te šibensko- kninski župan Goran Pauk, koji je Ćaleti Caru jedno vrijeme bio i predsjednik na Šubićevcu.

Svečani doček i fešta za Duju Ćaletu Cara organizira se i u njegovim rodnim Bilicama. Na igralištu u Stublju će se feštati do dugo u noć uz glazbu Amigosa, besplatno pivo i roštilj:

- Uf, nemate pojma koliko se radujem svojim Bilicama i fešti do dugo u noć- zaključio je Ćaleta Car.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije