StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Zvučno ime: Bivši trofejni igrač trebao bi preuzeti kormilo Solarisa; Čeka se još samo amen uprave kluba

30. lipnja 2018. - 15:32

Bivši trofejni vaterpolist, Splićanin Joško Kreković (49) trebao bi biti novi trener vaterpolista šibenskog "Solarisa". Pišemo trebao, jer ostavljamo malu mogućnost da se nešto zakomplicira na relaciji Solaris – Kreković, sve dok i formalno ne bude potpisan ugovor. No, više nego čvrst usmeni dogovor među zainteresiranim stranama je već postignut. Tu verziju priče potvrdio nam je i Tomislav Jukić, dopredsjednik "Solarisa".

– Činjenica je da još nismo potpisali ugovor. Pregovori su u tijeku, ali su pri završetku. Konačnu riječ o dolasku Krekovića za kormilo "Solarisa" trebala bi dati uprava kluba koja će se sastati u ponedjeljak navečer – izjavio je Jukić.

O Krekoviću kao igraču ne treba trošiti previše prostora i tinte. Dovoljno je kazati kako je, među ostalim, u karijeri osvojio dva naslova prvaka Europe sa splitskim "Jadranom" te olimpijsko srebro s reprezentacijom Hrvatske u Atlanti. Što se njegova trenerskog puta tiče, vodio je prvu ekipu splitskog "Mornara". U Crnicu dolazi s mjesta trenera mlađih kategorija "mornarevaca".

Sudbina je htjela da je Kreković gore spomenute igračke dosege postigao dok mu je suigrač bio nedavno preminuli Renato Vrbičić. Čovjek kojega će Kreković zamijeniti na klupi "Solarisa".

– Na žalost, nakon tragedije koja nas je pogodila, odnosno iznenadne smrti našeg prvog trenera Renata Vrbičića svi smo ostali zatečeni. Međutim, približava se nova sezona i morali smo naći neku varijantu, točnije zamjenu za Vrbičića. Poznato je da u novoj sezoni imamo visoke ambicije. Glavni cilj nam je ulazak u A-1 Regionalnu ligu. Na koncu, Stručni odbor kluba došao je do imena Joška Krekovića, kao čovjeka koji iza sebe ima stručne reference i kao trenera koji bi mogao zadovoljiti klupske ambicije – veli Jukić.

On pojašnjava i zašto se vodstvo kluba odlučilo na rješenje izvan Šibenika:
– Razlog je jednostavan. U našem klubu ionako fali trenera koji bi radili s mlađim kategorijama i zato smo se odlučili na angažman Krekovića. Ponavljam, uz malu ogradu dok sve ne amenuje Uprava kluba, ili dok ugovor s novim trenerom ne bude i potpisan – govori dopredsjednik šibenskih vaterpolista.

U skladu s visokim ambicijama, u Crnici su odavno prionuli slaganju momčadi. Najveće pojačanje je ostanak napadača Andrije Vlahovića. Ali, Šibenčani nisu bili takve sreće s gruzijskim centrom Kobom Kintsurashvilijem, koji je s Vlahovićem iznio minulu polusezonu. "Solaris" se rastao s Gruzijcem i jedan od prioriteta im je dovođenje kvalitetnog sidruna. U tom kontekstu, u kuloarima se spominje povratak Jure Marelje.

– Činjenica je da radimo na okupljanju naših bivših igrača. Međutim, prema mojim informacijama, Marelja se ne bi vratio kao igrač, već eventualno kao Krekovićev pomoćnik jer su surađivali u "Mornaru". Ili, da se uključi u rad s mlađim kategorijama – kazao je Jukić.

Dakle, potraga za novim sidrunom se nastavlja. Kako sada stvari stoje, neće biti potrebo tražiti i novog beka jer je super iskusni Andrija Komadina najavio kako će podmetnuti leđa "na dva metra" još jednu sezonu. Također, kao gotova stvar najavljivao se povratak vratara Marina Šparade ("Mornar") te napadača Karla Eraka ("Mornar") i Tonija Santinija ("Jadran"):

– Što se Šparade tiče tu posao nije gotov. Premda, ne krijemo da smo zainteresirani za njegove usluge. Kada govorimo o Eraku i Santiniju oni će najvjerojatnije dogodine nositi kapicu "Solarisa". U njihovom slučaju, pregovori su pri završetku – zaključio je Jukić.

20. travanj 2024 09:55