StoryEditorOCM
OstaloOPTIMIZAM U CRNICI

Vaterpolisti Solarisa s novim predsjednikom Tomislavom Cicom Ninićem imaju velike ambicije: S našom djecom u A1 ligu

Piše Borislav Juras
22. lipnja 2018. - 14:35

Vijest o smrti Renata Vrbičića, trenera vaterpolista Solarisa, bacila je u drugi plan događaj kojemu je, u svojoj zadnjoj večeri provedenoj u Crnici, i sam bio svjedok. Riječ je o izvanrednoj, izbornoj sjednici Skupštine kluba, poslije koje su on i novi čelnici odmah ostali slagati momčad adekvatnu velikim ambicijama. No, ulogu šibenskog vaterpolskog velikana, uz Pericu Bukića najvećega s ovih prostora, morat će preuzeti netko drugi...

Ulogu predsjednika vaterpolskog kluba Solaris je preuzeo Tomislav Cico Ninić. Odlukom članova Skupštine, on je naslijedio imenjaka Peraka. Time je i službeno potvrđena Perakova najava o promjenama na čelu kluba, uvjetovanim znatno većim ambicijama za nadolazeću sezonu.



Za takve ambicije, potrebna je i čvrsta, financijska podloga. Dojučerašnji predsjednik Perak je iznio kako je Solaris kroz 2017. godinu, poslujući pozitivno, imao prihode neznatno više od milijun kuna. Brojke za novu sezonu će biti gotovo udvostručene!

- Financijski plan nam je od milijun i 700 tisuća do dva milijuna kuna. Radimo na osiguravanju tih sredstava, uskoro ćemo i neke ugovore potpisati, uz nastavak suradnje s hotelskim naseljem "Solaris". Budite sigurni, nećemo potrošiti ni kune više od onoga što ćemo imati na raspolaganju - uvjeravao je Cico Ninić članove Skupštine, posebice najstarijega, Bojana Krvavicu, člana Stručnog savjeta kluba, koji je upozorio da se "treba pokriti koliko je lancun dug kako klub opet ne bi upao u probleme“.
Ninića je njegov prethodnik predstavio kao "osobu koja ima reference, znanje i planove, najkompetentniji je za vođenje kluba“.

Cico je važnu ulogu u vođenju kluba imao i u vrijeme uspjeha bivšeg, prijeratnog Solarisa. Zapažen je bio i kao mladi igrač, svojevremeno ponajbolji u Jugoslaviji.

Na sjednici je bio i Perica Bukić, prvi predsjednik "novoga" Solarisa, čije je zasluge istaknuo i novi prvi čovjek kluba - "da njega nema, ne bi bilo svega ovoga“.

Bukić nije član nove uprave, ali je itekako uključen u rad kluba, pa je rekao par rečenica o aktualnom stanju Solarisa...
- Držeći se politike vraćanja naše djece u klub, napravljen je iskorak u rezultatskom smislu, ali i stručnom radu. Osim ambicija prema A1 regionalnoj ligi, očekujemo i korak-dva više u hrvatskom prvenstvu. Bitno nam je ostati u realnim okvirima, redovno ispunjavati obveze prema svima, zbog čega se trenutno mnogi nude našem klubu - otkrio je Bukić.



Financijsku stabilnost Solarisa je istaknuo u svome, završnom izlaganju i Tomislav Perak. Spomenuo je manje dubioze, ali ne prema igračima, trenerima i potrebama natjecanja:

- Svi hvale naše seniorske rezultate na kraju sezone. U jesenskom dijelu nije išlo glatko, pa smo se malo presložili, i rezultati su došli, tako da bi sezonu ocijenio solidnom četvorkom, čak i malo više od toga - profesorski će profesor Perak.

- Rezultatima mlađih kategorija ne možemo biti sasvim zadovoljni, izuzev nada, gdje doista idemo naprijed. U nekim kategorijama, poput mlađih juniora, imamo problema s generacijskom rupom, manjkom igrača.

Na sjednici se oglasio i Ante Mile Nakić, ispred Stručnog savjeta, ocijenivši da je šesto mjesto u hrvatskoj ligi i više od očekivanog, a da mlađe kategorije plaćaju ceh slabih upisa djece u klub.


Tko će naslijediti
Renata Vrbičića?

Iako im je Renato Vrbičić bio sigurna opcija na trenerskoj poziciji, njegova je smrt čelnike kluba natjerala u potragu za nasljednikom. Nagađanja kako bi to mogli biti Mate Zeljak ili Edi Brkić, ipak nisu realna, baš kao ni ona o nekome iz postojećega trenerskog kadra u klubu. Ima i još "šibenskih opcija“, poput Nikice Gulina, koji (pre)dugo čeka (seniorsku) priliku u Mladosti, ali...
- Nekoliko nam je ljudi u planu, Šibenčana i onih iz Dalmacije. Odluku ćemo vjerojatno donijeti do konca ovoga tjedna - otkrio je novi predsjednik kluba, baš kao i neka imena koja će (opet) zaigrati u Crnici:
- Vraćamo u klub domaće, šibenske igrače koji vrijede. Nakon potvrde Vlahovićeva ostanka, dogovoren je povratak Karla Eraka, Tonija Santinija i vratara Marina Šparade. Bit će i još novih imena, barem sidraš. Moguće je da će biti i odlazaka, ali o tome će svoju riječ dati novi trener.


U upravi četiri Tomislava
Čak su četiri Tomislava u novoj Upravi vaterpolskoga kluba Solaris. Osim predsjednika, to su dvojica dopredsjednika, Perak i Jukić (treći je Slaven Bogut) te još jedan Tomislav Ninić! Članovi Uprave su još Ante Mile Nakić, Bojan Krvavica, Sandro Santini, Nikica Kalauz i Davor Trlaja. Po najavama predsjednika, uskoro bi ta Uprava mogla biti i proširena... U Nadzornome odboru će biti Joško Jurić, Andrija Španja i Bruno Kuvač, a Disciplinski sud čine Bojan Krvavica, Grgo Renje i Luka Marčić.

24. travanj 2024 07:00