StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Uzvrat Primorje - Solaris: Nema predaje, ajmo napravit mali mirakul!

16. svibnja 2018. - 11:48

Vaterpolisti Solarisa poraženi su 13:9 od riječkog Primorja, na svom bazenu u Crnici, u prvoj utakmici razigravanja za peto mjesto u Prvenstvu Hrvatske.

Dobro je poznato kako je vruća želja "sunčanih" osvajanje toga petog mjesta koje donosi izlazak u Europu iduće sezone. Željeli su u taboru Solarisa u prvoj utakmici u Šibeniku steći kakvu-takvu zalihu uoči revanša, koji je na rasporedu u srijedu na riječkoj Kantridi. No, umjesto "poputbine", Šibenčani u Rijeku nose minus od četiri gola. Nakon takvog ishoda, jasno je da je iz Crnice zadnjih dana nešto slabija vidljivost prema Europi. Međutim, nada u čudo ne umire u redovima Solarisa.

– Nada nije umrla! Ne, dapače! Nema predaje! Nema ni govora o tome da idemo u Rijeku s unaprijed izvješenom bijelom zastavom. Kada je mogla Roma preokrenuti ogroman zaostatak kontra Barcelone, ili ako je Juve uspio voditi u Madridu 3:0 pred sam kraj utakmice... zašto ne bismo i mi napravili mali mirakul u Rijeci. U to vjerujemo i ja i ekipa – isijava optimizam Renato Vrbičić, trener Solarisa.

Kada bismo gledali samo rezultat prve utakmice u Šibeniku, onda bismo mirne duše mogli zaključiti kako je Vrbičićev optimizam gotovo bez pokrića. No, oni koji su gledali utakmicu u Crnici dobro znaju kako konačan rezultat ni izbliza nije realan događanjima u vodi.

Naime, Šibenčani su po prikazanoj igri zaslužili puno bolji ishod od poraza od četiri razlike. Jer Solaris je primio previše jeftinih golova, a u napadu su promašili previše izglednih situacija. Drugim riječima, niti je vratar Jukić imao svoju večer, niti se itko od suigrača u realizatorskom smislu uspio priključiti Vlahoviću. Korektno je posao odradio sidrun Kintsurašvili, koji je zaradio popriličan broj isključenja. No, problem je bio što "sunčani" nisu znali iskoristiti te situacije s igračem više.

– Slažem se s vama da smo u konačnici zaslužili bolji rezultat. I prije prve utakmice sam govorio kako se u Šibeniku igra samo prvo poluvrijeme. I tijekom utakmice sam momcima sugerirao da moramo sve napraviti da izgubimo sa što je moguće manjom razlikom. Utakmica je i išla u tom smjeru, možda smo mogli završiti s minus dva. Ali, što je tu je. Dobro smo analizirali utakmicu u Šibeniku. Mislim da smo primili jedno šest golova kakvi se primaju rijetko u životu. U fazi napada bili smo impresionirani, kao da je važnost utakmice napravila svoje, pa smo bili u grču. Ponavljam, vjerujem u svoju ekipu. Vjerujem da u Rijeci možemo odigrati kudikamo kvalitetniju utakmicu nego što je to bio slučaj u Šibeniku. Drugo je pitanje hoće li to biti dovoljno da nadoknadimo i četiri razlike iz prvog susreta. U svakom slučaju, idemo na pobjedu, nadamo se onu koja će nam biti dovoljna da dohvatimo toliko željeno peto mjesto. Najvažnije je pogreške koje smo radili u Šibeniku svesti na minimum – zaključio je Renato Vrbičić, trener Solarisa.

Uzvratna utakmica za peto mjesto između Primorja i Solarisa igra se u srijedu u Rijeci, s početkom u 19.30.

26. travanj 2024 20:25