StoryEditorOCM
Ostalovaterpolo

'Sunčani' su za pet: Još Primorje, pa Europa

8. svibnja 2018. - 11:30

Vaterpolisti Solarisa borit će se za peto mjesto u Prvenstvu Hrvatske protiv riječkog Primorja. Šibenčani su u drugoj utakmici poluzavršnice razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta odigrali 11:11 (2:1, 3:3, 3:5, 3:2) s POŠK-om u Splitu i tako obranili plus 11, koji su na Poljud donijeli iz prve utakmice odigrane u Crnici. Najefikasniji igrač Solarisa u Poljudu bio je Andrija Vlahović, koji je zabio šest golova. Tri pogotka je dodao Josip Petković, dok su po jednom mrežu POŠK-a tresli centri Domagoj Bulat i Koba Kintsurashvili. Vratar Jukić imao je 12 obrana.

Na taj način su Šibenčani, bez prevelikog stresa, u Splitu samo zaključili posao čiju su glavninu odradili u prvoj utakmici u Crnici kada su POŠK svladali s velikih i neočekivanih 16:5.

- Mogu reći da sam zadovoljan. Sve smo dobro odradili u Splitu. Izdržali smo pritisak, vodili smo i s dva gola razlike tijekom utakmice. Vjerojatno smo mogli i pobijediti, no jednostavno nisam htio riskirati da nam se netko od glavnih igrača ozlijedi, ili da u žaru borbe uzvrati udarac na neku od provokacija. Bit svega je da smo prošli POŠK bez većih poteškoća i da se možemo pripremati za idućeg protivnika - komentirao je Renato Vrbičić, trener Solarisa.

Prvi topnik Šibenčana u Splitu bio je Vlahović. Drugi je bio Petković.
- POŠK je krenuo u utakmicu vrlo agresivno, rekao bih čak i malo grublje nego što je to dozvoljeno. No, mi smo se dobro "skupili" i znali odgovoriti na sve. Najvažnije je bilo očuvati prednost iz prve utakmice, te da ostanemo kompletni i spremni za novog suparnika - rekao nam je Petković.



A idući protivnik, ujedno i posljednji ove sezone, vaterpolistima Solarisa bit će riječko Primorje. Momci koje vodi Igor Hinić, nekadašnji proslavljeni centar, jednako uvjerljivo kao Šibenčani POŠK, preskočili su Medveščak u poluzavršnici razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta.

Dakle, dvoboj Solarisa i POŠK-a obilježit će i dvoboj nekadašnjih sidruna, a sada trenera, Vrbičića i Hinića. Šibenski kormilar isticao je kako mu je Primorje svojevrsna nepoznanica, budući da ove sezone nisu igrali s njima u istom rangu natjecanja.

- Stupio sam u kontakt s nekim kolegama, dobili smo i snimke njihovih utakmica, tako da ćemo se dobro spremiti za Primorje do prve utakmice koja je na rasporedu u subotu u Crnici. U prvom redu, radi se o mladoj i agresivnoj momčadi. Znate, sve te mlade ekipe manjak kvalitete nadoknađuju agresivnošću - istaknuo je Vrbičić.

U redovima Primorja su i dva stranca - Slovak Tkač i Australac Ford.
- Ma, nije to ni izbliza ono snažno Primorje od prije nekoliko sezona. Međutim, opet su složili respektabilnu momčad. Pazite, oni imaju reprezentativce u gotovo svim mlađim kategorijama. Primjerice, njihov vratar proglašen je najboljim na juniorskom Svjetskom prvenstvu. Ipak, mislim da nisu kvalitetniji od nas. Držim kako se radi o ekipama približno sličnih kvaliteta. Vjerujem kako se s pravom možemo nadati pobjedi u Crnici, a onda na uzvratu u Rijeci što bude. Napravit ćemo sve da osvojimo to peto mjesto, koje je moj osobni cilj - veli trener Solarisa.

Slično razmišlja i napadač "sunčanih" Josip Petković.
- Siguran sam kako će utakmice s Primorjem biti jako dobre i zanimljive. Riječani su ekipa slične kvalitete kao i mi. Nisu ekipa za podcjenjivanje, to više što ih vodi svjetsko vaterpolsko ime kao što je Igor Hinić. Lijep je uspjeh i ovo što smo do sada napravili, no, dat ćemo sve od sebe da osvojimo to peto mjesto koje nam iduće sezone donosi igranje u Europi - zaključio je Petković.

18. travanj 2024 23:30