StoryEditorOCM
OstaloTri zlata Dalmatina

Šibenske borkinje na tronu Hrvatske u low kicku; Nives Radić brutalnim nokautom uspavala protivnicu, liječnici je budili pola minute

7. svibnja 2018. - 10:58

Sve tri predstavnice šibenskog "Dalmatina"- Nives Radić, Karmela Makelja i Snježana Prgomet- osvojile su zlatne medalje na prvenstvu Hrvatske za seniorke u low kicku, održanom u Benkovcu. Na istom mjestu, održano je i prvenstvo Hrvatske u light contactu za kadete. Nastupilo je 318 natjecatelja iz 62 kluba.

Za seniorski dio kickboxing kluba Dalmatino Šibenik nastupile su Snježana Prgomet u kategoriji do 48 kilograma, Karmela Makelja u kategoriji do 56 kilograma i Nives Radić u kategoriji do 70 kilograma. U konkurenciji kadeta nastupio je Ante Kapović u kategoriji preko 69 kilograma.



- Snježana Prgomet je nakon teške i iscrpljujuće borbe svladala Martu Mikulčić iz Zagreba odlukom sudaca, i tako uzela drugu tiutlu ove godine- kazao je Damir Lambaša, trener "Dalmatina".

Karmela Makelja je pobijedila tehničkim nokautom Anamariju Čvrk, borkinju iz Kutine u trećoj rundi polufinala, da bi se u finalu srela sa Željanom Piteša, nekadašnjom prvakinjom svijeta, iskusnom borkinjom s velikim iskustvom iz splitskog Pitbulla.
- Makelja je iskusnoj protivnici odmah stavila do znanja tko je nadolazeći prvak, a tko mora otići, te je ogromnom bodovnom razlikom deklasirala protivnicu i tako i ona uzela drugu titulu ove godine- istaknuo je Lambaša.



Nives Radić je u polufinalnoj borbi brutalnim nokautom u trećoj rundi svladala protivnicu iz Pule, koju liječnici nisu uspjeli probuditi dobrih pola minuta, a u finalu je bila bolja bodovnom razlikom od Lucije Bilobrk iz Splita.

Ante Kapović je u konkurenciji kadeta u polufinalu pobijedio protivnika iz Rijeke, da bi u finalu zbog neiskustva posustao i izgubio prvo mjesto. Time je osvojio srebrnu medalju.

Borce Dalmatina očekuje za mjesec dana prvenstvo Hrvatske u full contactu u Slunju.

24. travanj 2024 19:07