StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

'Solaris' očekuje potvrdu pobjede nad POŠK-om: Splićane zadesila zla Kob(a)

4. svibnja 2018. - 11:18

Vaterpolisti Solarisa napravili su prvi, ali vrlo važan korak prema osvajanju toliko željenog petog mjesta u prvenstvu Hrvatske, koje u konačnici, iduće sezone donosi i igranje u Europi. Šibenčani su u prvoj utakmici poluzavršnice razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta na bazenu u Crnici pobijedili splitski POŠK sa 16:5 (4:2, 6:1, 4:1, 2:1). Po pet golova za Solaris postigli su Vlahović i Kintsurashvili. Dva je zabio Pelicarić, dok su po jedan zgoditak dodali Malenica, Bulat, Komadina i Petković. Vratar Jukić skupio je čak 14 obrana.

Vjerojatno nitko ni među najvećim optimistima u taboru Šibenčana nije mogao očekivati da će "sunčani" "potopiti" POŠK s 11 razlike. Isto razmišlja i trener Solarisa Renato Vrbičić.

– Iskreno, da mi je netko prije utakmice ponudio pobjedu s bilo kojom razlikom, ne bih dvojio ni sekunde hoću li to prihvatiti. Znate, kad se pogledaju imena u rosteru, POŠK nije nimalo bezazlena ekipa. Međutim, kada se uzmu u obzir naš rad i momci koji daju sve od sebe, onda se odnosi u bazenu mijenjaju. Da zaključim, ostvarili smo super rezultat! On nam daje nadu da u konačnici možemo izboriti ono što smo planirali, a to je peto mjesto – komentirao je Vrbičić.

U prvoj utakmici između Solarisa i POŠK-a gledatelji u Crnici mogli su vidjeti dvije ekipe s dva potpuno različita lica. Solaris – koji je djelovao kao momčad koja diše mušketirski u duhu njihove čuvene "svi za jednog, jedan za sve", dok je POŠK izgledao kao skup pojedinaca, ili razbijena vojska. No, to su problemi Splićana.

– Istina, naša momčad je bila silno motivirana. Pokazali smo veliku želju. Dobro smo izanalizirali POŠK i vrlo je važno što smo se rezultatski vrlo rano uspjeli odvojiti – rekao je trener Solarisa.

I tu je u pravu, jer POŠK je zadnji pristojan zaostatak (5:3) imao na početku druge četvrtine. Potom je uslijedila serija "sunčanih" od 9:0.

– Cijela ekipa je odigrala na visokoj razini. Kao strijelci su se istaknuli Vlahović i Kintsurashvili. Zaista, Gruzijac je odigrao važnu ulogu. Ponašao se baš onako kako to radi pravi centar. Zarađivao je isključenja, zabijao golove... Koba je odigrao ekstra utakmicu – podvukao je Vrbičić.



Uzvratna utakmica igra se u nedjelju u 17 sati, na splitskom bazenu u Poljudu. S obzirom na Solarisovih plus 11 ostvarenih u Crnici, koje nose kao zalihu sa sobom, čini se da bi ta utakmica mogla biti samo formalnost.

– Ne bih se s tim složio. Momcima sam i prije utakmice u Šibeniku rekao da je ona samo prvo poluvrijeme i da ništa nakon nje neće biti odlučeno. Čujte, mi nismo momčad koja sebi može priuštiti opuštanje. Moramo nastaviti i dalje marljivo trenirati te u Splitu ozbiljno pristupiti utakmici, isto kao što smo to napravili i u Šibeniku. To je jedini pravi put – ne dopušta Vrbičić bilo kakvo opuštanje.

A prođe li Solaris POŠK, što je vrlo izvjesno, u završnici razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta najvjerojatnije će ukrstiti koplja s riječkim Primorjem. Riječani su u drugom paru poluzavršnice svladali Medveščak u Zagrebu s 15:6. Dakle, revanš na riječkoj Kantridi vjerojatno će biti revijalan, uostalom kao i onaj na Poljudu, ma koliko god Vrbičić "pilao naopako".

– Nedvojbeno, Primorje je kudikamo kvalitetnije od Medveščaka. Nama mali problem predstavlja to što su nam Riječani potpuna nepoznanica, jer s njima nismo igrali u istom rangu ove sezone. Međutim, mi idemo korak po korak. Prvo trebamo završiti posao s POŠK-om, pa ćemo onda misliti na Primorje. Imat ćemo dovoljno vremena da dođemo do potrebnih podataka i maksimalno se spremimo za Riječane – zaključio je trener Vrbičić.

25. travanj 2024 14:37