StoryEditorOCM
OstaloZLATNA DICA

Oni su Solarisova budućnost! Riječ je o djeci koja iskazuju veliki motiv, ljubav prema vaterpolu, ne izostaju s treninga, praktički žive za to

Piše Borislav Juras
29. travnja 2018. - 18:42

Glad za pobjedničkim pokalima u vaterpolskoj Crnici je trajala godinama. Prekinule su je nade Solarisa, najmlađi vaterpolisti ovoga kluba, osvojivši u Zadru turnir za djecu dobi do 11 godina. Pod vodstvom trenera Denisa Seferovića, dječaci u šibenskim kapicama su na Višnjiku ostvarili četiri pobjede. Nadmašili su Zadar II (6:1), pa preko vršnjaka Medveščaka (5:4) i Mornara (9:3) osigurali finale. U završnoj utakmici, nadmašili su domaćine sa 4:3, pa dobili zlatne medalje i pobjednički pokal Zadar Opena 2018.

 



- Ovo su djeca koja tek počinju igrati vaterpolo. Iako valja biti ozbiljan s njima, bitno je da su u ovoj fazi opušteni, da se druže, igraju, pomalo uče vještine ovog sporta. Puno bitnije je ono što će biti za četiri, pet godina. Ako tada nećemo imati nekoliko igrača ispred vrata seniorske momčadi, od ovakvih pobjeda nema koristi. Kroz godinu i pol, koliko radim s njima, vidim da je ovo generacija kojoj treba dati punu pažnju, koja bi trebala postati svjetionik, motor koji će pokrenuti naše mlađe kategorije. Riječ je o djeci koja, netipično za današnje vrijeme, iskazuju veliki motiv, ljubav prema vaterpolu, ne izostaju s treninga, praktički žive za to. Tako stvaraju zdravu sredinu, jer njih slijede oni novi, koji dolaze - otkriva Denis Seferović, trener Solarisovih mlađih nada, među kojima su dva dječaka iz Vodica, po jedan iz Primoštena i Biograda.

U Zadru su klupsku kapicu nosili: Ante Lacmanović, Jure Desnica, Lovre Goleš, Niko Radovčić, Slavko Brajković, Frane Slavica, Karo Ražov, Toni Marinčić, Mate Maretić, Ivano Belamarić, Anton Bračanov, Dunko Branisavljević i Borna Komesarović.



Većina njih će od četvrtka do nedjelje biti u Rijeci, gdje Solaris sudjeluje na prvenstvu Hrvatske za nade.
- To je druga kategorija, godinu stariji dječaci. Mi ih imamo vrlo malo iz toga godišta, 2006. Problem nam je što ima previše natjecateljskih kategorija u mlađim uzrastima, čak šest. Nemamo toliko djece da ih sve popunimo, tako da neki dječaci koje vodim igraju za čak tri kategorije, mlađe nade, nade i mlađe kadete - kaže Seferović, koji ima ozbiljne planove da na ljeto animira dječake po okolnim mjestima i zainteresira ih da dođu u Crnicu.

20. travanj 2024 09:21