StoryEditorOCM
Ostalo20. put

Orlov krug: Vodice će u nedjelju opet ugostiti najbolje hrvatske i europske brdske bicikliste

Piše Šibenski.hr
27. travnja 2018. - 14:09

Vodice će po jubilarni 20.put ugostiti ponajbolje hrvatske i europske brdske bicikliste. BBK Orlov krug slavi mali jubilej, dva desetljeća „MTB Croatia open“ utrke, jedne od najpoznatijih i najboljih brdsko biciklističkih natjecanja u Hrvatskoj.

Na stazi Orlov krug u nedjelju 29.travnja održat će se tradicionalna utrka u disciplini cross country koja se osim za Kup Hrvatske, boduje i za svjetske UCI bodove u klasi C2.

Uz najbolje hrvatske vozače iz većine Hrvatskih klubova, ove godine u boj s vodičkim kršem će i biciklisti iz Francuske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Staza „Orlov krug“ slovi kao jedna od tehnički najzahtjevnijih u Hrvatskoj i od natjecatelja zahtijeva maksimalnu fizičku spremu, tako da nas i ove godine očekuje vrhunski sportski događaj.

Program vodičke utrke tradicionalno započinje dan ranije, u subotu, kada će se na Trgu Franje Tuđmana od 19h održati „Alka na biciklima“, a posjetitelji će se moći zabaviti uz koncert River banda od 21h .

Nedjeljni program započinje  već u 9 sati utrkom najmlađih kategorija, u 10 i 30 na stazu će kadeti rekreativci i veterani, dok je glavna utrka u kategorijama Elite/U23, juniori i žene, na rasporedu u 13 sati.

Ukoliko želite provesti lijep dan u prirodi ispunjen adrenalinom, Vodice su ovog vikenda mjesto na koje trebate otići poručuju iz BBK „Orlov krug“.

24. travanj 2024 22:53